Dalot: A Ligakupa trófea is értékes

A Manchester United védője, Diogo Dalot szerint a Vörös Ördögöknek "megszállottnak" kell lennie, ha egy trófea megnyeréséről van szó és a Ligakupa megnyerésének fontos szerepe lehetne a csapat további fejlődésére nézve.


A United kedd este találkozik a Ligakupában 21:00-kor a Charlton Athletic csapatával, a cél pedig az, hogy hazai közönség előtt bejussanak az elődöntőbe.

 

Dalot 2018-as érkezése óta még nem nyert semmit a Uniteddel, de eltökélt szándéka, hogy ez az idei szezonban megváltozzon Erik ten Hag első szezonjában.

 

"Úgy gondolom, hogy megszállottnak kell lennünk, hogy trófeákat nyerjünk" - mondta Diogo a szurkolóknak tartott carringtoni konferencián, a Charlton elleni találkozót megelőzően.

 

"Szerintem ti még nálam is jobban érzitek ezt, hiszen régebb óta vártok erre, mint amennyi ideje én itt vagyok és tudjuk, hogy nyernünk kell, mert ez a klub a trófeák megnyeréséről volt híres."

 

"Minden sorozatban versenyben vagyunk és harcolunk. A Ligakupa trófea nem kevésbé jelentős számunkra, mint mondjuk egy Bajnokok Ligája, vagy Európa-liga. Nyilvánvalóan más dimenziókról van szó, de számunkra ez is egy trófea és meg akarjuk nyerni."

 

 

A United legutóbb 2017-ben tudta megnyerni a kupasorozatot és az angol futballban hagyományosan februárban, vagy márciusban megrendezésre kerülő finálé az első lehetőség, hogy egy csapat trófeát emelhessen a magasba a szezonban.

 

Dalot eltökélt szándéka, hogy a fináléba jussanak társaival, amely az idei szezonban február 26-án, vasárnap kerül megrendezésre. Megtiszteltetésnek érezné, hogy a Vörös Ördögökkel a döntőben játszhat, de tisztában van vele, hogy mondani könnyebb bármit is, mint megtenni, mivel korábban csak az elődöntőig jutott a Uniteddel.

 

"Nyilvánvaló, hogy a Wembley-be vezető út nehéz, ezzel tisztában vagyunk" - folytatta a fiatal védő Marc Henry-nek, a United szurkolójának kérdésére válaszolva, ami az volt, hogy mekkora jelentőssége lehet a kupa megnyerésének a csapat jövőjére nézve.

 

"De először az oda vezető kis lépéseket szeretnénk megtenni és minden alkalommal, amikor egy ilyen lépést megteszünk, azt abban a bizonyosságban szeretnénk megtenni, hogy jó irányba haladunk és azt gondolom, hogy egyébként jó irányba haladunk. A valóság viszont az, hogy még nem tartunk ott."

 

"Sokmindent fel kell építenünk ahhoz, hogy odaérjünk, ez a verseny pedig egy határozottan nagy lépés lenne, amelyet megtehetünk, különösen azért, mert ez az első megnyerhető trófea a szezonban, amihez közel vagyunk."

 

Dalot és társai kétség kívül a legnagyobb megnyerhető trófeákra fognak fókuszálni a következő években, a védő pedig tisztában van azzal, hogy mekkora jelentőssége lehet az első trófea begyűjtésének. Es úgy fogalmazott, hogy egy ilyen győzelem katapultálhatja a csapatot egy fényesebb jövő felé.

 

A portugál játékos remek formában szerepel Ten Hag első idényében és elmondta, hogy a Charlton elleni találkozót is kiemelten fontosként kezelik, mivel ennek a meccsnek is fontos szerepe van a jövő alakulását illetően.

 

"Megfelelő mentalitással kell belemenjünk ebbe a mérkőzésbe is és úgy kell vennünk, mintha egy bajnoki lenne, vagy az Európa-liga döntője, vagy valami ezekhez hasonló fontosságú meccs."

 

"MInden úgy lesz, ahogy lenni kell, de örülnék, ha egy hónap múlva ünnepelhetnénk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Charlton Athletic

Ligakupa , negyeddöntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!