Stoke City U18 - Manchester United U18 1-0

Lejátszotta idei első mérkőzését az U18-as csapat is, ami sajnos kiesést jelentett számukra az FA Ifjúsági-kupából, miután 1-0 arányban alul maradtak a Fazekasokkal szemben.


Josh Bickerton szabadrúgása jelentette a különbséget szerda este, amikor is lövése Ethan Williams-en irányt változtatott, így a Vörös Ördög ifjak kapusa, Elyh Harrison nem tudott mást tenni, csak szomorúan figyelte, ahogy a játékszer bepattog a jobb alsó sarokba. 

 

Travis Binnion csapatának rengeteg lehetősége volt a gólszerzésre, de Tommy Simkin hálóőr kiváló teljesítménye távol tartotta az Ifjúsági kupa tavalyi győzteseinek lövéseit kapujától.

 

A United fiatal játékosainak minden igyekezete ellenére sem sikerült bevenni a Bet365 Stadiont. Az első 45 perc viszonylag stagnált, rengeteg alkalommal kellett  megszakítania a bírónak a játékot. 

 

Az első kapura lövési kísérletet a Stoke neve mellé tehetjük hat perc elteltével, amikor a csapatkapitány Emre Tezgel kanyarodott rá a kapura, de gyengécske próbálkozását Harrison kapus símán összeszedte.

 

A Vörös Ördögök többet birtokolták a labdát, de fél órába telt, mire a dominancia első igazi kapura lövési kísérletet eredményezett. Ethan Williams szedte össze a labdát közvetlenül a tizenhatos előtt, és egy hatalmas lövést eresztett meg, amelyet Simkin blokkolni tudott, végül el is ült a veszély még mielőtt igazán elkezdhetett volna félni a Fazekasok védelme.

 
Miután mindkét fél sérülések miatt korai cserére kényszerült, a játék kezdett jobban kinyílni és Victor Musa előtt adódott egy hatalmas lehetőség a United oldalán, még az első félidő lefújása előtt. Egy szöglet után Louis Jackson játszott be középre egy nagyszerű labdát, de Musa fejese egyenesen, hova máshova, Simkin kezébe pottyant. A United támadója a hosszabbításban még ismét próbálkozott, de lövését blokkolta a védelem.

 

A félidő hajrájában a Stoke-nak kétszer is volt lehetősége a vezetés megszerzésére, de mindkét fejesnél Harrison ura volt a helyzetnek. A legjobb próbálkozás talán Nathan Lowe számlájára írható, aki a védők mögül indulva Sam Murray fölé tornyosult, de erő nem maradt a fejeshez a tornász gyakorlat miatt, így próbálkozását a vendégek kapusa könnyű szerrel hatástalanította. 

 

Öt perccel a második félidő után újabb lehetőség maradt ki Binnion csapatánál. Egy Adam Berry által a hazaiak kapuja elé adott remek keresztlabdát Musa találta el remekül, aki szabadon fejelhetett, de nem tudta a kapura irányítani a játékszert. Itt volt erő, a célzóvíz azonban az öltözőben maradt. 

 

Hat perccel később a házigazdák szerezték meg a vezetést. Bickerton vállalta el a szabadrúgást a tizenhatos előterében, belebikázta a sorfalba a labdát, ahol Williams hátáról irányt változtatva szépen bepattogott a jobb alsó sarokba. 1-0

 

Maxi Oyedele, nagyszerű mentésre kényszerítette a Fazekasok kapusát, miután nagy szólóba kezdett, aminek köszönhetően önbizalma akkorára duzzadt, hogy el is vállalta távolról a lövést, azonban szerencséje nem volt.

 

A Vörös Ördögök csapatkapitánya, Dan Gore a pálya szélén briliáns cseleket mutatott be, el is lépett a Stoke védőitől majd kapura lőtt, de próbálkozása elhalt a szépségben és mellé tüzelt.

 

Binnion csapata hősiesen helytállt és próbálkozott, de hősiességgel nem lehet FA-kupa meccset nyerni, így a csapat Ifjúsági-kupa szereplésének ebben a szezonban vége szakadt. No Garnacho, no party.

 

Legközelebb akadémistáinkat 14-én, szombaton láthatjuk viszont a Blackburn vendégeként 12:00-kor, ahol felejtethetik a kupa malőrt, ugyanis a bajnokságban 3. helyen állnak, tehát van ok a bizalomra. 

 

Összefoglaló:

United: Harrison; Nolan (Lacey 86), Aljofree, Jackson, Murray; Oyedele, Gore; Williams, Moorehouse (Berry 32), Musa; Norkett (Kingdon 71). 

Nem használt cserék: Wooster (GK), Fitzgerald, Scanlon, Munro. 

Lapok: Williams 54, Oyedele 84.

Gólok: Bickerton 58


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!