Manchester United N - Liverpool N 6-0

A Manchester United női alakulata feljött a második helyre a Női Szuperligában, miután vasárnap délután a Leigh Sports Village rekordszámú nézője előtt 6-0-ra legyőzte a Liverpoolt.


Lucia Garcia már a mérkőzés első öt percében vezetést szerzett Marc Skinner csapatának, miután Ona Batlle passzát juttatta a kapuba.


Az első 45 percet uralva a Vörös Ördögök Alessia Russo révén - Ella Toone asszisztálásával - már a 24. percben kettőre növelték előnyüket, majd Hayley Ladd fejesével még a szünet előtt 3-0-val vonultak az öltözőbe.


A második félidőben a Liverpool minden erőfeszítése ellenére Emma Koivisto öngólja segített abban, hogy tovább növelje előnyét a házigazda. A mérkőzés végén Martha Thomas és Rachel Williams is feliratkozott a góllövőlistára, így 6-0-s győzelmet aratott a United a Merseyside-i klub felett, mely első tétmérkőzése volt az új évben.

 

A United az első sípszótól kezdve dominált Matt Beard liverpooli csapata ellen.

 

A gólveszélyességük már az első perctől kezdve nyilvánvaló volt, miután Toone a negyedik percben már közel járt ahhoz, hogy Nikita Parris remek felfutása után megnyissa a gólcsapot, de a 7-es mezszámú játékos próbálkozása éppen csak elszállt a kapu mellett, percekkel később azonban a Vörös Ördögök előnybe kerültek. Skinner csapata remekül kidolgozott összjátéka után Batlle vette át a labdát a jobb oldalon, majd a spanyol Garcia elég tálalt, akinek próbálkozása szerencsésen megpördült Gemma Bonneren és ennek köszönhetően szerezte meg a vezetést. 1-0

 

A balhátvéd Hannah Blundell majdnem azonnal megduplázta a United előnyét, miután felfutott egy felpattanó labdára, de az ő próbálkozása szűken a kapu mellé pattant.


A második gól a 24. percben született, a Vörös Ördögök támadója, Russo jóvoltából. Ladd csípte el a labdát mélyen a Liverpool térfelén, ami Toone elé került, aki egyből tette tovább Russo irányába, és 23-as mezszámú játékos fordulásból lőtt, ami Rachael Laws hálóőrt váratlanul ért, szabadon csurgott be a labda a kapuba. 2-0

 

Beard csapatának a legnagyobb esélye a szépítésre az első félidőben egy távoli lövés alkalmával volt, amelyet Yana Daniels eresztett meg. Mary Earps azonban résen volt, de a próbálkozás csak a léc fölött ülőket veszélyeztette.

 

Percekkel a félidei sípszó előtt Ladd növelte háromra a United találatainak számát. Batlle ismét benne volt a gólban, egy remek keresztlabdát emelt a hátsó kapufa irányába, amit a 12-es mezszámú játékos már várt. A walesi nemzetközi válogatott játékos tökéletesen találta el fejesével a kaput, a labda pedig a sarokba csurgott, amivel a szünetre már 3-0-és eredménnyel vonulhattak a lányok.

 

A Liverpool azonban nem adta fel a meccset, bizonyítani akartak a második játékrészben, ezt pedig a játékuk is mutatta. Beard csapata elszántan küzdött, üldözte a labdát és nyomás alá is helyezte a United lányainak hátsó alakzatát.

 

A második félidőben csereként beálló Missy Bo Kearns egy szabadrúgás után a közel járt a gólhoz, de próbálkozása kevéssel ugyan, de elkerülte Earps kapuját.

 

Annak ellenére, hogy a Liverpool többet birtokolta a labdát, nem sokkal az egyórás játékidő után megmutatták a Vörös Ördögök, hogy mennyire tudnak koncentrálni akár nyomás alatt is és meg is szerezték a negyedik góljukat. Batlle jobbról passzolta be a labdát középre a kapu elé, ahol Turner várta a kiugrási lehetőséget, lövésébe Emma Koivistó bele bírt érni ugyan, de róla végül kapuba pattant a játékszer, ezzel megadva a kegyelemdöfést. 4-0

 

Miután a Vörös Ördögök irányítottak, Skinner úgy döntött, hogy cserék sorát hajtja végre, hogy játékosai pihenhessenek a következő fordulóra - az egyik ilyen Thomas beállítása volt. A United 9-es mezszámú játékosa nem vesztegette az időt, és mindössze két perccel a becserélése után gólt is szerzett, miután Toone remek passzát értékesítette. 5-0

 

A mérkőzés utolsó szakaszában a korábban is gólt szerző Ladd a Liverpool térfelének széléről adott be remek labdát, amit Thomas gyömöszölt a kapuba. 5-0

 

Williams pedig öt perccel a pályára lépése után volt eredményes fejjel. 6-0

 

A gólparádét zsúfolásig megtelt szurkolótábor követhette, 7 666 nézőszámmal, akik segítettek a csapatnak abban, hogy rekordot regisztráljanak a Leigh Sports Village nézőszámának tekintetében egy United női foci mérkőzésen. Szerencsére, egyre többen éreznek késztetést arra, hogy kilátogassanak a lányok meccseire, így tovább! Ezzel a győzelmével a United a második helyre lépett fel, megelőzve az Arsenalt és várhatja bizakodva a legközelebbi mérkőzését, amit a Reading női alakulata ellen vívhat 22-én 15:00 órakor idegen környezetben.

 

Összefoglaló:

United: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell (Thorisdottir 70); Ladd, Zelem; Garcia (Thomas 70), Toone (Boe Risa 77), Parris (Leon 77); Russo (Williams 79).

Nem használt cserék: Baggaley, Mannion, Tounkara, Moore. 

Gólok: Garcia 6; Russo 24; Ladd 41; Koivisto own goal 63; Thomas 72; Williams 84. 

Lapok: Zelem 49.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!