Reading N - Manchester United N 0-1

A Manchester United lányai tegnap átvették a vezetést a Szuperliga tabelláján, miután idegenben sikerült 1-0-ra felülmúlnia a Reading női csapatát.


Marc Skinner csapata végig uralma alatt tartotta a mérkőzést, a Reading a lenyűgöző Jackie Burns kapusnak köszönhette, hogy nem több gólos arányban múlták őket felül a vendégek. 

 

Annak ellenére, hogy rengeteg lehetőséget alakított ki a csapat, egészen a 88. percig kellett várni az áttörésre a második félidőben csereként beálló Rachel Williams jóvoltából, akinek megállíthatatlan lövése három pontot jelentett a United számára. 

 

Mary Earps a United kapujában szintén remek teljesítményt nyújtott, 50. gól nélküli Női Szuperliga találkozóján van túl, a United pedig a nyolcadik gól nélküli meccsét hozta az idei szezonban. 

 

Skinner csapata a tőlük már jól megszokott domináns módon kezdte a mérkőzést, már az elejétől kezdve letámadta az ellenfél kapuját. Nyolc perc elteltével ez a kitartás majdnem meghozta gyümölcsét, miután egy labdaszerzést követően Ladd próbálkozása a kapu mellett szállt el. 

 

A Reading azonban hamar felvette a ritmust és voltak olyan pillanatok a meccsen, amikor folyamatos nyomás alá helyezték a Unitedet. Emma Harries félfordulatos lövését Earps tudta bravúrosan hárítani; néhány pillanattal később Justine Vanhaevermaet próbálkozott egy merész elképzeléssel a felezővonal közeléből, de végül a labda fölé szállt. 

 

Az első 45 perc közepén visszavette a vendég csapat az irányítást, a Vörös Ördögök elkezdtek lendületet vinni a játékukba és rengeteg gólszerzési lehetőséget alakítottak ki; ezek közül kettőt egymás után Lucia Garcia nevéhez fűződik, de Jackie Burns mindkét esetben résen volt. 

 

Öt perccel a félidő vége előtt Skinner csapata kiváló lehetőséget kapott, hogy megtörje gólcsendet, miután kiharcoltak egy büntetőt. Alessia Russo szabálytalanságot kényszerített ki a United korábbi védőjéből, Diane Caldwelltől, így a játékvezetőnek nem maradt más választása, mint a büntetőpontra mutatni. Katie Zelem csapatkapitány lépett oda, de a próbálkozását Burns bravúrral hárította.

 

Nikita Parris a félidő előtt két alkalommal is közel járt a gólhoz, az első helyzet a csapat remek kiugratásából eredt, de próbálkozását blokkolták. A második a keresztlécen csattant és ezzel véget is ért a csalódást keltő félidő. 

 

A második félidő első lehetőségéig az 52. percig kellett várni, amikor Russo egy karnyújtásnyira volt attól, hogy megszerezze a vezetést. Egy remekül beívelt labda Parristől Garcia elé került, aki végül a kapu elé játszotta azt, de Russo nem tudta teljes erőből ellőni a labdát. 

 

A folytatásban Ona Batlle adta be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol Russo hagyta azt Ella Toone-nak, aki jobban helyezkedett mögötte, de a próbálkozását Emma Mukandi blokkolta. Percekkel később Russo-t Burns akadályozta meg a gólszerzésben, miután a Reading kapusa gyorsabban leért a megjátszott labdáért, mint ahogy a 23-as mezászámú játékos hozzáférhetett volna.

 

Az utolsó 10 perchez közeledve Earps nagyot mentett a Vörös Ördögöknek, ezzel megakadályozva, hogy a házigazdák szerezzék meg a vezetést. Egy szabadrúgás után Vanhaevermaet érkezett be a kapu előterébe, de helyzete szerencsére elhalt Earps kezei közt, így az eredmény kiegyenlített maradt. 

 

Garcia utolsó akciója a mérkőzésen, mielőtt áadta volna a stafétát Williamsnek, egy ígéretes szólóba kezdett mélyen a Reading térfelén, de a próbálkozása a kapufa mellé pattant végül, a United nem adta fel, továbbra is kereste a győztes gólt. 

 

Ez a gól azonban nem sokkal a 28-as mezszámú játékosunk beállítása után született, aki meghozta a különbségnek a két csapat között. Williamsnek egy kis szerencséje is volt, miután a kezdeti keresztpassz visszapattant hozzá, ezt követően átfutott a mezőnyön és a felső sarokba lőtte a labdát. 

 

A Vörös Ördögök a végén a hét plusz perc ellenére is megőrizték a hidegvérüket és persze az eredményt is, így kiharcolva a győzelmet, sikeresen begyűjtötték mind a három pontot, amivel a Szuperliga tabellájának élén fejezték be a mérkőzést. 

 

Összefoglaló:

United: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell; Zelem, Ladd; Garcia (Williams 84), Toone, Parris (Thomas 65); Russo. 

Nem használt cserék: Baggaley, Mannion, Thorisdottir, Tounkara, Boe Risa, Leon.

Gólok: Williams 88.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!