Martinez: Még nem jutottunk tovább

A Manchester United védője, Lisandro Martinez a jövő heti visszavágót megelőzően arra figyelmeztette a Vörös Ördögöket, hogy "még nem fejezték be feladatukat" a Ligakupa elődöntőjében.


A United, köszönhetően Marcus Rashford, Wout Weghorst és Bruno Fernandes góljainak, 3-0-s sikerrel távozhatott a The City Groundról, amellyel Erik ten Hag legénysége kényelmes előnyből várhatja a jövő szerdai, Old Traffordon rendezendő visszavágót.

 

A Sky Sportsnak és a MUTV-nek nyilatkozva a klub világbajnok középhátvédje azonban arról beszélt, a három gólos előny ellenére is fókuszáltnak kell maradniuk a manchesterieknek, amikor az Álmok Színházában fogadják majd a Forestet, óvatosságra intő példaként a múlt heti, Crystal Palace és Arsenal elleni bajnokikat felhozva.

 

"Soha nem tudhatod" - kezdte Licha.

 

"Folyamatosan koncentráltnak kell maradnod."

 

"Most már a következő mérkőzésre [szombaton a Reading ellen] való felkészülésünkön kell dolgoznunk és csak azt követően gondolhatunk a visszavágóra. Még nem fejeztük be ott sem a feladatunkat, folytatnunk kell a megkezdett utunkat."

 

"Szerintem mindenki nagyon keményen dolgozott és most látható volt, hogy a legutóbbi két mérkőzésünkön balszerencsések voltunk. Lenyűgöző munkát végeztünk, de itt nem szabad megállnunk. Láthattuk, hogy ha nem tesszük a megfelelő dolgokat, akkor gólokat kapunk. Most pedig sikerült irányításunk alatt tartani a mérkőzést. Mint mondtam, számos dologban kell még fejlődnünk és nem szabad megállnunk a megkezdett folyamatunkban."

 

Licha a The City Groundon Victor Lindelöffel játszott párban a védelem tengelyében. Ez a duó eddig csak kilenc alkalommal szerepelt együtt a szezonban - ötször az Európa-ligában, háromszor a Premier League-ben és ezúttal a Ligakupában is - de most már negyedszerre segítették csapatukat kapott gól nélküli mérkőzéshez.

 

Mindkét bekk remek teljesítménnyel előrukkolva tartotta nullán a Forest támadóit, Martinez szerint pedig svéd poszttársával remekül tudtak együtt dolgozni az edzéseken is.

 

 

"A közös edzések alkalmával szerintem remekül ment a játék. És ez a legfontosabb, mert amikor a csapatnak egy játékosra van szüksége a kezdőben vagy csereként, akkor ott kell lenni és készen kell állni. Victor pedig nagyon jól teljesített."

 

A United remek teljesítménnyel kecmergett ki a kisebb gödörből azt követően, hogy legutóbbi két idegenbeli mérkőzésüket nem tudták megnyerni - a Crystal Palace elleni frusztráló 1-1-es döntetlent egy utolsó pillanatban 3-2-re elbukott Arsenal elleni rangadó követte. Ezen eredményeket követően Martinez állítása szerint a játékosoknak nyugodtnak kellett maradni és irányítani kellett az eseményeket ahhoz, hogy jó eredmény születhessen a Forest ellen.

 

"Nagyon szükségünk volt erre az eredményre. Szerintem rengeteg jó dolgot mutattunk, de emellett van még miben fejlődnünk is. Azonban ez egy jó eredmény és ma szerintem irányítani tudtuk a mérkőzést. Ezt az utat kell folytatnunk és továbbra is nyugodtnak kell maradnunk."

 

"Az utolsó percekben kaptunk gólt a Crystal Palace és az Arsenal ellen is. De mi soha nem adjuk fel. Ma nagyon jól teljesítménnyel álltunk talpra, nyerni tudtunk és ez a legfontosabb."

 

Wout Weghorst manchesteri mezben első találatát szerezte, amikor Antony távoli lövése kipattant a kapusról, ő pedig közelről bekotorva megduplázta csapata vezetését. Mindez három nappal azt követően történt, hogy Martinez is első Unitedes gólját jegyezhette.

 

Amikor arról kérdezték, mit jelenthetett ez a pillanat a holland támadó számára, Licha elmondta, hogy nagyon örül újdonsült csapattársának.

 

"Csatárként a gól az, ami éltet. Nagyon örülök neki, mert nagyon jó edzésmunkát is végez. Szükségünk van arra, hogy önbizalmat merítsen és örülök, hogy ma eredményes tudott lenni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Reading

FA-kupa, 4. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!