Erik: Nem vagyok Harry Potter

"Nem vagyok Harry Potter."


Ez volt Erik ten Hag szellemes válasza arra, amikor újságírók a Manchester United támadója, Marcus Rashford parádés formájáról kérdezték a hétvégi, Reading elleni FA-kupa mérkőzés előtt.

 

A Vörös Ördögök 10-ese szerdán egy remek félpályás szólót követően újabb gólt szerezve jutatta vezetéshez a 6. perc után csapatát a Nottingham Forest elleni Ligakupa elődöntő első mérkőzésén, amelyet végül 3-0-ra nyertek meg.

 

Ezzel a győzelemmel tekintélyes előnyből várhatják majd a házigazdák a jövő heti, Old Traffordon rendezendő visszavágót, de Ten Hag együttesének előbb a Paul Ince vezette Királyiakon kell felülkerekedniük ma este az Álmok Színházában.

 

Nem lehet kérdés, hogy Marcus szeretne a Championshipben szereplő alakulat ellen is eredményes lenni, miután az előző fordulóban az Everton kapuját is bevette. A következő erőpróba előtt Ten Hagot arról faggatták, árulja el a titkot, ami a támadó sikere mögött áll.

 

"Nem vagyok Harry Potter" - válaszolta a menedzser, mielőtt előállt volna a Rashford remek sorozata mögött álló valódi okokkal.

 

"Az önbizalom [nagyon fontos] és minden egyes játékosnak saját magának kell ezt megszereznie. Ő ezért harcol és sok energiát fektet belé."

 

"Velem és az edzői stábommal strukturáltságot kapott az, ahogyan játszik. Ez megfelelő rutint ad számára ahhoz, hogy a megfelelő pozíciókba kerüljön, de végül minden rajta múlik."

 

"Ha a játékosnak van önbizalma és magabiztos azt illetően ahogyan dolgozunk - a környezet és a kultúra is nagyon fontos - akkor képes a legjobb teljesítményre."

 

"Marcus egyértelműen a legjobb produkcióival rukkol elő jelen pillanatban és kiváló formának örvend napról-napra, mérkőzésről-mérkőzésre, edzésről-edzésre. És egyre több és több rutint fog szerezni, amelyet kamatoztathat."

 

 

De nem csak Rashford fejlődött ebben a szezonban Ten Hag kezei alatt, ugyanis Bruno Fernandes, Anthony Martial, Antony és legutóbb Wout Weghorst is kivette a részét a gólgyártásból.

 

"Azt gondolom, hogy a támadószekciónk is pozitív érzésekkel tölt el most azt illetően, hogy egyre erősebbek lesznek" - tette hozzá.

 

"Az az érzésem, hogy ők mindannyian sokat profitálhatnak egymásból."

 

"A szezon első részében rengeteg problémánk volt a támadósorunkkal és gyakran voltak olyan mérkőzéseink, ahol nem álltak rendelkezésre olyan játékosaink, akik 100 százalékosan egészségesek lettek volna fizikálisan és mentálisan egyaránt. Most szerintem sokkal inkább ez a helyzet, Marcus pedig ebből bizonyos helyzetekben nagyon sokat profitálhat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Reading

FA-kupa, 4. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!