Rashford büszke, hogy Viollet nyomdokaiba lépett

Marcus Rashford egy "VARnyira" volt attól, hogy megdöntse a Manchester United klubrekordját a hétvégi, Reading elleni FA-kupa találkozón.


Nagyon úgy tűnt, hogy a United 10-ese lesz az első játékosa a klubnak, aki 10 egymást követő meccsen is betalál az Old Traffordon, amikor a 35. percben túljárt Joe Lumley eszén.

 

Rashford szokásos módon, a halántékára mutatva megkezdte az ünneplést, ám a VAR ellenőrzés során kiderül, hogy az őt segítő csapattársa, Wout Weghorst leshelyzetben volt a támadás során.

 

Az állás így 0-0 maradt és bár a végén 3-1-re nyertek a Vörös Ördögök, Rashford neve nem került fel az eredményjelzőre. A pazar formában játszó támadó 68 percet öltött a pályán, ám ez idő alatt nem tudott újra betalálni, majd Alejandro Garnacho váltotta.

 

Rashford később a Twitteren reagált a történtekre: "Sajnos a VAR ismét fölém kerekedett, már harmadjára a szezon során."

 

"Hihetetlen érzés lett volna megdönteni az egymást követő gólok rekordját az Old Traffordon, de büszke vagyok arra, hogy beértem Dennis Viollet rekordját."

 

 

Rashfordot korábbi gólja az Álmok Színházában, melyet a Manchester City ellen szerzett volt zsinórban a 9. hazai találata, amivel egy szintre került a United egykori kiválóságával.

 

A Busby Bébi egyedülálló teljesítményét 1959 augusztusa és decembere között érte el, amikor egymás után gólt szerzett a Newcastle, a Leeds, a Tottenham, a Leicester City, az Arsenal, a Sheffield Wednesday, a Fulham, a Luton Town és a Blackpool ellen.

 

Rashford sorozatának kezdete a Sheriff Tiraspol elleni Európa-liga mérkőzésig nyúlik vissza, ami 2022 október 27-én, 4 nappal a születésnapja előtt volt.

 

A Vörös Ördögök saját nevelésű játékosa a világbajnoki szünet előtt még eredményes volt a bajnokságban a West Ham, a Ligakupában pedig az Aston Villa ellen.

 

Miután visszaér Katarból, Marcus ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta és megzörgette a Burnley, a Nottingham Forest, a Bournemouth, az Everton, a Charlon és a Manchester City hálóját is. 

 

Bár érthető az angol támadó kezdeti csalódottsága, amiért nem sikerült elérni a zsinórban 10 mérkőzést, frusztrációját biztosan gyorsan maga mögött hagyná, amennyiben a United trófeát nyerne az idényben és eddigi legjobb eredményét is maga mögött hagyhatná.

 

Ehhez mindössze 4 gól hiányzik, hiszen az aktuális szezonban 18 találatnál jár minden sorozatot figyelembe véve, eddig legjobbját pedig a 2019/20-as idényben jegyzi, amikor 22 gólig jutott. Május 31-ig pedig még 33 mérkőzés biztosan hátra van.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!