McNeill kölcsönben a Newporté

A Manchester United támadója, Charlie McNeill a negyedosztályú Newport County együtteséhez igazolt kölcsönben a 2022/23-as szezon végéig.


A 19 éves saját nevelés így értékes tapasztalatot gyűjthet felnőtt szinten is a dél-walesi klubnál, akik Graham Coughlan irányításával jelenleg a League Two 19. helyén tanyáznak.

 

McNeill fontos tagja volt az előző idényben Ifjúsági FA-kupát nyerő Unitednek, ugyanis a Droylsdenben született csatár hat kezdőként lejátszott mérkőzésén ötször tudott eredményes lenni, amelyekből kettőt a Wolves elleni, Old Traffordon rendezett elődöntőben jegyzett.

 

Ő lett az első játékos az akadémiáról, aki Erik ten Hag irányítása alatt debütálhatott a felnőtt csapatban, amikor 2022 szeptemberében Tyrell Malaciat váltotta csereként a Real Sociedadtól hazai környezetben elszenvedett 1-0-s Európa-liga vereség alkalmával.

 

 

McNeill részt vett a Ten Hag legénység téli, spanyolországi felkészülési túráján is és a Cadiz elleni barátságos mérkőzésen 45 percnyi játéklehetőséget kapott, de a szezon nagy részében az U21-es gárdát erősítette.

 

A Papa Johns Trophy csoportkörében három gólt szerzett, amellyel hathatósan hozzájárult ahhoz, hogy a United történetében először továbbjusson a harmadik fordulóba.

 

A tinédzserkorú játékos folyamatosan játéklehetőséget kapott a Premier League 2-ben is, 12 alkalommal pályára lépve és betalált a Liverpool elleni rangadón, illetve legutóbb a Premier League International Cup keretében a Feyenoord ellen duplázni is tudott.

 

Az Old Traffordon mindenki a lehető legjobbakat kívánja Charlie számára a szezon hátralévő részére és közelről nyomon fogják követni fejlődését a Rodney Parade-en.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!