Manchester United 2-0 Nottingham Forest

Újabb magabiztos sikerrel, összesítésben kiütéssel jutott a Ligakupa döntőjébe a Manchester United, mely a Newcastle ellen játszik majd a Wembley-ben.


Hatalmas esőben, három gólos előnyben kezdte meg a meccset a United, mely már az első percek alatt komoly mezőnyfölényt alakított ki.

 

A mezőnyfölény azonban nem eredményezett helyzeteket. Sőt, az első 15 perc során a vendégek több alkalommal is eljutottak beadásokig, de a védelem - Varane vezérletével - kiválóan állt a lábán.

 

A manchesteriek leginkább a bal szélen vezették támadásaikat, de a beadások nem sikerültek. Az első kaput eltaláló lövés Antony nevéhez fűződött, de Hennessey könnyedén védett.

 

Williams kezéhez ért a labda a tizenhatoson belül, ám a játékvezető nem ítélt büntetőt a manchesteriek javára. 

 

A 30. percben Shaw szabadrúgása szállt a hosszúra, ahol Casemiro fejelt, Hennessey nagyot mentett lábbal.

 

Négy perccel később közel járt a vezetés megszerzéséhez a Forest; Johnson tört be két ember között a tizenhatosra, majd mielőtt kiléptek volna rá, ellőtte a labdát, Heaton eszén azonban nem tudott túljárni.

 

Shaw szögletét röviden tisztázták, Antony elé került a játékszer, a brazil lövése nem sokkal kerülte el a kaput. A United továbbra is mezőnyfölényben játszott, többet is járt a labda a Forest térfelén.

 

A 44. percben centikre volt a gólhoz a Nottingham. Gyors bedobás után Dennis elé került a labda, aki 9 méterről lőtt, de Surridge-ről lepattant a labda. Szerencséje volt a Unitednek! Mint ahogy egy perccel később pedig a vendégekkel volt Fortuna. Casemiro remek beadását Weghorst csúsztatta meg, Hennessey nem érte el, a kapufa azonban hárított a kapus helyett.

 

Ennél több kell a második játékrészben, ha gólt akar ünnepelni a csapat.

 

Fordulás után sem változott a meccs képe, a Unitednél volt többet a labda, a Forest pedig próbált kontrából megindulni.

Az 55. percben Weghorst csent el egy labdát a vendégek tizenhatosán belül, közben hatalmas rúgást kapott a lábára, azonban a játékvezetőnél ez sem volt büntető. Vajon miért nem?

 

Öt perccel később Garnacho közeli lövésénél kellett védenie Hennessey-nek. Nagyszerű hárítás volt ez a kapustól.

 

Egyre komolyabb helyzetek jöttek a hazaiaktól, Casemiro fejese még elkerülte a kaput, de lövése már nem, Hennessey-nek kellett védenie.

 

A 73. percben tört meg a Nottingham védelme. Casemiro a félpályánál szerzett labdát és indította Martialt. A francia mellett ment Rashford és Fernandes is, előbbit választotta, de nagyon gyengén passzolt neki. Szerencséjére a lecsorgó labda visszakerült hozzá és 8 méterről a bal alsóba gurított.

 

Három perc sem telt el, amikor megduplázta előnyét a manchesteri alakulat. Fernandesjobbról átívelt a hosszúra Rashfordhoz, aki az alapvonal mellől középre lőtt, Fred teljesen üresen állt a kapu előtt 3 méterre és könnyedén sodorta a labdát a hálóba, 2-0!

 

Már az utolsó 10 percben járt a találkozó, amikor a Forest kontrázott, Danilo lőtt 17 méterről, Heaton nagyot védett, a kipattanó Surridge elé került, ám a csatár kapu fölé lőtt.

 

A 86. percben szép támadás végén Fernandes lőtt kiszorított helyzetből, a labda elsuhant a kapu előtt.

 

Megérdemelten nyert ezúttal is Erik ten Hag csapata, mely magabiztosan jutott a Ligakupa döntőjébe, így esélye van arra, hogy végre ismét trófeát nyerjen!

 

 

Ligakupa, elődöntő
Manchester United 2-0 Nottingham Forest, összesítésben 5-0
Old Trafford

 

Vezette: P. Bankes

 

United: Heaton - Wan-Bissaka, Varane(Maguire 80.), Martinez, Shaw - Fernandes, Casemiro(Lindelöf 80.), Fred - Antony(Sancho 62.), Weghorst(Martial 63.), Garnacho(Rashford 62.)
Nem használt cserék: De Gea, Mainoo, Malacia, Pellistri

 

Forest: Hennessey - Williams, McKenna, Boly, Lodi(Aurier 65.) - Mangala, Freuler(Danilo 64.), Scarpa(Hammond 87.) - Johnson(Mighten 64.), Surridge(Osong 87.), Dennis
Nem használt cserék: Cook, Shelvey, Worrall

 

Gólszerző: Martial 73', Fred 76'

 

Sárga lap: Fred, Casemiro illetve Surridge
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!