Ejtették a Greenwood ellen felhozott vádakat

Megszüntették a büntetőeljárást Mason Greenwooddal szemben.


A manchesteri rendőrség a mai napon bejelentette, hogy a 21 éves játékos ellen indított büntető eljárást megszüntették. Greenwoodot nemi erőszak kísérletével, kényszerítő magatartással és zaklatással vádolták ugyanazon nővel kapcsolatban.

 

Mai nyilatkozatában Michael Kerr főfelügyelő, a manchesteri rendőrség közvédelmi osztályának vezetője kijelentette:

"Tekintettel az eset jelentős média visszhangjára, úgy igazságos, hogy, ha megosztjuk a hírt, miszerint a 2022 januárjában letartóztatott 21 éves férfi ellen nem indul büntetőeljárás."

 

"A nyomozócsapat folyamatos kapcsolatban volt a jogi csapattal és mindig naprakész információkkal szolgált, így ők is megértik az eljárás ezen szakaszban történő lezárásának okát és azt is, hogy ezt a döntést nem könnyelműen hozták meg."

 

 

"A média és a közvélemény érdeklődése ellenére úgy döntöttünk, hogy további részleteket nem hozunk nyilvánosságra."

 

"Szeretném azonban megragadni ezt a lehetőséget, hogy megismételjem a manchesteri rendőrség elkötelezettségét a nők és a lányok elleni erőszakkal kapcsolatos vádak kivizsgálása és az ilyen ügyben érintettek támogatása mellett, függetlenül azok körülményeitől mindaddig, amíg a nehéz és felkavaró időszak tart számukra."

 

"Egyre több tiszt részesül speciális képzésben és egyre következetesebben használják az igazságszolgáltatás rendszerén keresztül elérhető eszközöket az emberek biztonságának megőrzése érdekében."

 

"Ha úgy érzed, hogy áldozat vagy, ne hagyd, hogy ez visszatartson a segítség kéréstől."

 

Greenwoodot, aki 6 évesen csatlakozott a Unitedhez a klub felfüggesztette az eljárás idejére. Egy éve nem futballozott csapatában, utolsó meccse a West Ham elleni bajnoki volt 2022 január 22-én.

 

Körülbelül egy héttel később tartóztatták le egy Twitteren közzétett bejegyzés miatt. A következő napokban pedig a szponzorok is sorban kihátráltak mögüle. 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!