Fred feltöltődik a menedzser dicséretétől

Vidám viselkedése, barátságos mosolya és pozitív hozzáállása miatt könnyen kitalálható, hogy miért olyan népszerű Fred a Manchester Unitednél.


A közelmúltban a középpályást Erik ten Hag példaként hozta fel mindenkinek a munkához való hozzáállása és a közös ügy iránti elkötelezettsége miatt, legyen szó akár arról, hogy kezdőként, vagy csereként lép pályára, hogy nagy hatást gyakoroljon a csapatra.

 

Fred kiválóan szerepel a Manchester City elleni derbin és gólt lőtt az FA-kupában a Reading ellen, valamint a Ligakupában is eredményes volt a Nottingham Forest nagy bánatára. 

 

A Vörös Ördögök soron következő találkozói olyan csapatok ellen lesznek, melyek ellen a brazil játékos korábban már betalált. A Crystal Palace-nak Ralf Rangnick első mérőzésén lőtt gól, de eredményes volt a Leeds ellen is idegenben és hazai pályán egyaránt.

 

Fred a United Review-nak adott interjújában örömmel mesélt érzéseiről, melyekkel képes megadni az alaphangulatot társainak, különösen a fiataloknak.

 

"Nagyon örülök ennek" - mondta nekünk. "Nyilvánvaló, hogy szeretnék példát mutatni mindenkinek."

 

"Olyan korban vagyok, amikor már rengeteg tapasztalatot gyűjtött az ember és egyértelmű, hogy továbbra is a tőlem telhető legjobbat kívánom nyújtani. Természetesen többet akarok játszani, minél több percet a pályán tölteni, de ezektől függetlenül a mindennapokban, munkában továbbra is példát mutatok, teszem a dolgom annak reményében, hogy ez inspirálóan hat majd a fiatal játékosokra, hogy ők is tegyenek meg mindent."

 

"Nagyon boldog vagyok és megtiszteltetés számomra, hogy a menedzser azt mondta, hogy példaként állok a fiatalok előtt és mindenki számára az öltözőben."

 

Fred gólja a Palace ellen az előző szezonban roppant sikeres volt, mert elégnek bizonyult a 3 pont megszerzéséhez is. Az utóbbi időben pedig az is szembeötlő, hogy mennyivel gólveszélyesebb a játéka.

 

"Az egyik legjobbam volt" - mondta, amikor arról kérdezték, hogy az a bizonyos találat hol helyezkedik el a ranglétrán. "Nagyszerű gól volt, egy jól kidolgozott helyzet remek befejezése. Gyönyörű lövés a tizenhatoson kívülről."

 

 

"Fontos pillanat volt, mert az akkori menedzser első sikere is volt egyben. Sikerült megnyernünk a meccset a gólommal, szóval ez egy nagyszerű emlék, nagyszerű meccs és persze nagyon örültem a gólomnak. Ott van az örök emlékek között és remélem, hogy a jövőben mégtöbb gólt fogok szerezni."

 

A brazil válogatott játékos másik varázslatos pillanata a Charlton Athletic elleni szabadrúgása volt, mely végül a kapufán csattant. Ez egy másik olyan, termékeny terület, amelyből Fred képes lehet a gólszerzésre és nem kizárt, hogy a jövőben több ilyen esetet is láthatunk majd tőle.

 

"Nagyszerűen eltalált szabadrúgás volt, ezekre szoktunk edzeni is külön a meccsek előtti napokon. Adódott a lehetőség és a tökéletes vége is közel volt. De lehetett volna gól is. Korábban, a Shakhtarban szereztem ilyen gólokat, de alapvetően nem vállaltam sok ilyen esetet, mert remek szabadrúgás lövőkkel játszottam együtt mindig is és mindig hagytam, hogy ők rúgjanak."

 

"Amikor azonban lehetőség adódik, akkor minden meg fogok tenni, hogy betaláljak szabadrúgásból."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Crystal Palace

Premier League, 22. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!