De Gea: Komoly összefogást tanusítottunk

A Manchester United kapusa, David De Gea a Vörös Ördögök összetartásáról elmélkedett a Crystal Palace elleni hazai 2-1-es diadalunkat követően.


Miután Bruno Fernandes és Marcus Rashford az első-, illetve a második félidőben gólt szerzett, 2-0-ra vezetett a Unitedet, Casemiro piros lapja után a 70. percben azonban Jeffrey Schlupp gyorsan visszahozta a meccsbe a vendégeket, így drámai finálé alakult ki.

 

Ez azt jelentette, hogy a Vörös Ördögöknek jól el kellett dugniuk a három pontot, De Gea pedig elégedett volt az egész csapat erőfeszítésével, amely hozzásegített minket a győzelemhez.

 

Kapusunk a MUTV-nek nyilatkozva azt mondta: “Nehéz volt, különösen a piros lap után. Szerintem nagyon jól irányítottuk a meccset. Az első félidőben korán gólt szereztünk, és a második félidőt is nagyon jól kezdtük.”

“Lőttünk egy másodikat, de a piros lap után természetesen nagyon nehéz volt. A végsőkig küzdöttünk, és szerintem a csapat nagyon jól teljesített. Nagyon jól védekeztünk, mert előrébb helyezkedtek. Kaptunk egy gólt, de úgy gondolom, ma nagyon komoly három pontot szereztünk.”

 

 

Casemiro kiállításáról szólva David így folytatta: “Bizony, nem könnyű, amikor elveszítjük Casemirot. Aztán elkezdtek támadni és gólt lőttek 15-20 perccel a vége előtt, szóval úgy gondolom, hogy ma hatalmas szellemiséget és nagyszerű karaktert mutattunk be.”

 

“Az egész csapat, beleértve a cseréket is, csodálatos volt. Ez azt jelenti, hogy csapatként nagyon jó dolgokat csinálunk, és mindenki készen áll, hogy játszon.”

 

Casemiro most kihagyja a United következő három bajnokiját, ami azt jelenti, kiesik a Leeds United elleni mindkét-, valamint a Leicester City elleni két hét múlva hazai pályán esedékes mérkőzésről.

 

David azonban bízik benne, hogy az alakulat kibírja a nélküle.

Azt mondta: “Természetesen. Hiányzik Christian (Eriksen), Scott (McTominay), most Case, szóval igen, ez egy kicsit nehéz. Fontos játékosok számunkra. De természetesen sok játékosunk van. Mély a keret.”

 

Talán helyénvaló, hogy a győztes gólt a klub  Akadémiáján végzett Marcus Rashford szerezte azon az estén, amikor a klub megemlékezett a “Busby Bébikről" és azokról, akik életüket vesztették a müncheni légi katasztrófában 65 évvel ezelőtt.

 

De Gea hozzátette: “ezek a napok mindig érzelmesek. Egész életében itt volt a klubnál, és ő szerezte a győztes gólt, szóval ez nagyszerű. Azt hiszem, ez ma csapatmunka volt. Szerintem nagyon jók voltunk, nagyon jól játszottunk, és megérdemeltük a három pontot.”


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!