Derby U18 - Manchester United U18 1-1

Egy kései góllal sikerült pontot szerezni a Derby U18 otthonában, miután Viktor Musa találatával 1-1-re mentette a csapat a találkozót a Moor Farm stadionban szombaton.


A Kosok az első félidő közepén Dajaune Brown jóvoltából megszerezték a vezetést, majd tizenkét perccel a meccs vége előtt Musa Williams keresztlabdájára tudott lecsapni, így a United pontot szerzett.

 

A kezdés előtt a csapatok egyperces csendet tartottak a müncheni katasztrófa 65. évfordulója előtt.

 

Mindkét csapat nagy iramban kezdte a mérkőzést, de a United diktálta a tempót és labdabirtoklásban is jobb volt ellenfelénél, továbbá több támadást is vezetett a mérkőzés alatt. Murray előreívelését szögletre sikerült mentenie a védelemnek, majd Williams keresztlabdáját  csak kapu fölé sikerült fejelnie, Scanlon kapcsolódott be a támadásba, ez sem volt elég ahhoz, hogy próbára tegyék a Derby kapusát, Shattellt.

 

A házigazdák előtt is adódott néhány lehetőség, többek között akkor, amikor Sebagabo a bal oldalról érkezett a tizenhatoson belülre és a kapu túlsó sarka felé lőtt. Harrison azonban a helyén volt, hogy nagyot mentsen és megkaparintsa a labdát, mielőtt Richards lecsaphatott volna a kipattanóra.

 

Alig egy perccel később a Kosok a nyomás ellenére szerezték a vezetést, amikor  Brown, a 9-es mezszámú számú játékos kiugrott a United védelméből, majd megverve Harrison kapust, a hálóba jutatta a labdát 1-0.

 

Harrison nem sokkal a félóra elteltével lejönni kényszerült a pályáról, miután szerencsétlenül ütközött Brownnal. Helyére a 16 éven aluliak kapusa, Murdock állt be, aki a félidő vége előtt Maloney próbálkozását kellett, hogy védje.

 

A második félidőt a Vörös ördögök az első 45 perchez hasonlóan kezdték, a labdabirtoklás dominanciájával. De még is a Kosok voltak gyorsabban, akik kapura is veszélyesek tudtak lenni, Maloney próbálkozását Murdock a közeli kapufánál hárítani tudta.

 

A fiatal Vörös Ördögök pillanatokkal később szöglethez jutottak, amelyből Williams találta meg Jacksont, aki a kapu mellé fejelt. Munro váltotta Scanlont nem sokkal a gól előtt.

 

A United nem adta fel, és amikor Williams beadását Shattell hárítani kényszerült, a kipattanó Fitzgeraldhoz került, akinek távoli lövése a léc fölé szállt.

 

A Unitednek 12 perccel a vége előtt mégis sikerült kiegyenlítenie. Murray passza a bal szélen eljutott Williamshez, aki a labdát Musa felé löbbölte, aki közelről a kapuba vágta a labdát, és ezzel 1-1-re módosítva az állást.

 

Nem sokkal a mérkőzés vége előtt pedig a Vörös Ördögök közel jártak ahhoz, hogy meg is nyerjék a meccset, amikor egy bal oldali támadás után a labda Berryhez került a pálya szélén. Alacsony lövését azonban Shattell hatástalanította.

 

Még a döntetlen ellenére is megtartották a 3. helyüket a tabellán, majd legközelebb február 11-én 13:30-kor találkoznak hazai környezetben a Newcastle United U18 csapatával. 

 

Összefoglaló:

United: Harrison (Murdock, 31) Nolan, Kingdon, Jackson, Murray (c), Berry, Fitzgerald, Lacey, Scanlon (Munro, 61), Williams, Musa.

Nem használt cserék: Goale, Kaba.

Gólok: Brown 24, ill: Musa, 77.

Lapok: Nolan


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!