A United a vb utáni Premier League tabella élén

A világbajnoki szünet óta a Manchester United több pontot szerzett, mint bármely más Premier League-csapat.


Erik ten Hag Vörös Ördögei a legutóbbi hét meccsükből ötöt megnyertek a ligában, beleértve mind a négy hazai találkozót.

 

A Nottingham Forest, a Bournemouth, a Manchester City és legutóbb a Crystal Palace is kikapott az Old Traffordon, a United pedig három pontot szerzett Wolvesban szilveszterkor.

 

Döntetlent játszottunk a Palace-szal a Selhurst Parkban, Michael Olise utolsó másodperces szabadrúgás gólja megfosztott minket az újabb győzelemtől, illetve úgy tűnt, hogy pontot szerzünk az Arsenal elleni rangadón egészen addig, amíg Eddie Nketiah a 90. percben betalált.

 

A United 2022-es katari torna óta szerzett 16 pontja kettővel több, mint a legközelebbi kihívó Brentfordé, bár a Méhek eggyel kevesebb meccset játszott, köszönhetően a szeptemberről elhalasztott Palace mérkőzésnek.

 

A Planet Football szerint Thomas Frankék az egyetlen csapat, amelynek jobb gólkülönbsége van, mint a Unitednek, +9 a +8-cal szemben.

 

A Brighton, a Manchester City, az Arsenal és a Fulham egyaránt 13 pontot gyűjtött, míg a Nottingham Forest továbbra is kapaszkodik a tabellán, mivel a szezonban elért 24 pont majdnem felét az utolsó hat meccsükön szerezték.

 

A lista másik végén a Bournemouth és következő ellenfelünk, a Leeds United áll, e két élvonalbeli klub a világbajnokság óta nem nyert mérkőzést.

 

A Cseresznyések egy döntetlent játszottak és ötöt elveszítettek legutóbbi hat mérkőzésükből, míg a Leeds – aki hétfőn délután felmentette Jesse Marsch menedzsert – nehezen tudta győzelemre váltani a döntetleneket.

 

A jó forma a játékosokra is kihat: Marcus Rashford 11, Katar után szerzett gólja több, mint bármely más játékosé az öt európai top bajnokságban, míg Bruno Fernandes hat egymást követő bajnoki meccsen működött közre gólokban – ez egyéni csúcs a klubnál töltött ideje alatt.

 

 

Természetesen a United a bajnokságon kívül is sikereket ért el a klubfutball hét héttel ezelőtti újraindítása óta.

 

A Burnley, a Charlton Athletic és a Nottingham Forest elleni győzelmet követően február végén a Newcastle United elleni Ligakupa-döntő következik.

 

Az Everton és a Reading is alulmaradt ellenünk az FA-kupában, a márciusi ötödik fordulóban a West Ham United következik.

 

Mivel az Európa Liga a jövő héten újraindul bízzunk benne, hogy a Katar utáni kiváló formánk folytatódik!


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!