Heaton: A Leeds elleni meccsek mindig hevesek

A Manchester United egymás után kétszer is megmérkőzik a Leeds csapatával a Premier League-ben. Az első mérkőzés pedig ma este kerül megrendezésre az Old Traffordon.


A Vörös Ördögök kapusának, Tom Heatonnek jó emlékei vannak a yorkshire-i rivális ellen szerzett tapasztalatai alapján, melyeket még a United Akadémiáján pallérozódva tapasztalt meg és elmondása szerint ezek mindig nagy fordulatszámú találkozók voltak.

 

A Pávák ma este Manchesterbe utaznak, ahol sor kerül a két csapat 29. Premier League találkozójára, Heaton pedig a United Review-nak adott interjújában mesélt a futballtörténelem egyik legrégebbi rivalizásálásól.

 

"Azt hiszem érezhető a tűz" - mondta. "Főleg, hogy mindent figyelembe véve ez egy olyan meccs, melyen 3 pont a tét és nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy ez egy ősrégi rivalizálás."

 

"Mindig érezhető a levegőben itthon és idegenben is, hogy milyen sokat jelent ez az összecsapás a klubnak, a játékosoknak és a szurkolóknak is. Úgy érzem, hogy ilyenkor mindig van valami varázslatos dolog a levegőben."

 

 

"Úgy gondolom, hogy a Leeds elleni két mérkőzés nagy fordulatszámú lesz és mi elfogadjuk az ezzel járó kihívást és megpróbáljuk mindkét bajnokit pozitív eredménnyel zárni."

 

A United Akadémiáján felnövő Heaton jól emlékszik még arra, hogy fiatalon többször is szerepelt a Leeds ellen és hozzátette azt is, hogy a mai napig szívesen emlékszik vissza ezekre az ütközetekre.

 

"Rengeteg meccsem vol a Leeds ellen, néhány igazán jó találkozó" - emlékezett vissza. "A rivalizálás miatt a mérkőzések hangulata nagyon felfokozott és pontosan ezek azok a találkozók, melyeken egy játékos szerepelni akar."

 

"Ilyen atmoszférában akarsz játszani, megtapasztalni a heves rivalizálást és persze a győztes oldalon állni. Ez ifiként sem volt másképp."

 

Van egy emlék, amit külön felidézett Tom, mégpedig az, amikor először volt a Burnley csapatkapitánya 2015-ben a Leeds ellen, a Championshipben.

 

Elmondása szerint büszke pillanat volt ez számára és kulcsfontosságú eleme volt pályafutásának, mely során 2021-ben visszatért a Vörös Ördögökhöz.

 

"Sean Dyche nekem adta a karszalagot, miközben azon dolgoztunk, hogy feljussunk a Premier League-be. Aznap meccsünk volt az Elland Road-on, azt hiszem 1-1 lett az eredmény és rendkívül büszke voltam arra, hogy csapatkapitány lehettem egy történelemmel és hagyománnyal átitatott klub elleni összecsapáson."

 

"Nagyon-nagyon büszke pillanat vol ez és abban az idényben megnyertük a bajnokságot és feljutottunk a PL-be. Igazán jó idény volt számunkra."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leeds

Premier League, 8. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!