Ten Hag csodálja Garnacho vágyait

Alejandro Garnacho ismét abban reménykedik, hogy kezdőként léphet pályára, ez a hozzáállás pedig egyáltalán nem okoz fejfájást Erik ten Hagnak, a csapat menedzserének.


A még mindig csak 18 éves fiatal támadó szerda este kétszer is közel járt a gólszerzéshez a Leeds elleni 2-2-re végződött bajnokin, a Leeds csapatkapitánya, Luke Ayling azonban szorosan fogta őt végig. A második játékrészben aztán átadta helyét Facundo Pellistrinek és végül a Vörös Ördögök 1 pontot megmentettek.

 

Garnacho csalódottan jött le a pályáról a Crystal Palace ellen 2-1-re megnyert bajnoki során is, igaz azon az összecsapáson kényszerből lett lehívva nemsokkal azt követően, hogy beállt.

 

A Palace ellen így is hozzájárult Rashford góljához, ami min kiderült a győzelmet is jelentette a Unitednek, de Casemiro piros lapja miatt szükség volt a védelem megerősíésére.

 

A tinédzser a jelek szerint jól fogadta a döntést, a holland menedzser pedig sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az ifjúsági FA-kupa győztes játékos minden percet a pályán akar tölteni és képes kifejezni, megmutatni a képességeit, valamint megverni a védőit, hogy gólhelyzetbe kerüljön.

 

"Nem hiszem, hogy ne értené a döntést" - mondta Ten Hag a vasárnapi, Leeds elleni sajtótájékoztatón. "Elég érzelmes srác, de ez az egyik erőssége is. Nyerni akar, futballozni akar és egyetlen percet sem szeretne kihagyni."

 

 

"Szerintem ez jó dolog. Teljesen magabiztos és ez jó. Szükség van erre a nagy stressztényezők között, amelyek arra vonatkoznak, hogy teljesítened kell, ő pedig pontosan ezt teszi. Hozzájárul a sikerekhez és elfogadja a döntéseimet."

 

"A csapat mindig mindenek felett áll és ő ezt megértette. Ha le is kell jönnie, az akkor látható érzelmek és frusztráció nem annak szól, hogy ne értené a miérteket."

 

Garnacho folyamatos kihívást kap a világbajnokság óta, rendíthetetlensége és magabiztossága pedig ahhoz vezethet, hogy ismét a pályán találja magát a Leeds ellen, vasárnap.

 

"Úgy gondolom, hogy minden játékosnak bátornak kell lennie és próbálkoznia kell, amíg ez a csapat érdeke."

 

"Ez az, amit nagyon jól csinál, mert belemegy a párharcokba, képes ezeket megnyerni, gólhelyzetet teremteni. Tény hogy szerdán jó lett volna, ha kihasználja a lehetőségét."

 

"Szerintem egyébként elég jól csinálja. Van hatása a csapatra és tud fenyegetést jelenteni, ahogy azt szerdán is láthattuk. Jó akciói voltak, élénk volt, nagyszerű helyzeteket alakított ki, de gólt kellett volna szereznie."

 

"Támadóként rajta kell legyen azon a listán, melyen a gólszerzők, vagy a gólpasszt adók szerepelnek. Ez kulcsfontosságú. Természetesen mindenkire számítunk ezen a téren, de az alap dolgok fontosak és, ha azokat nem tudod megtenni, akkor extrákat sem."

 

"A feladata adott a Manchester Unitedben, azt várjuk tőle, hogy hatást gyakoroljon a pontokra, az eredményre nézve, ezt pedig gólokkal és gólpasszokkal tudja megtenni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Leeds - Manchester United

Premier League, 23. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!