Manchester United U21 - Everton U21 4-1

A Manchester United U21 4-1-es arányban győzedelmeskedett az Everton U21 csapata felett szombat délután a Premier League 2 aktuális fordulójában a Leigh Sports Village-en.


Joe Hugill már a 29. percben vezetéshez juttatta a Unitedet, nem sokkal később Omari Forson révén megduplázta a csapat előnyét. 

 

Liam Higgins még a félidő lefújása előtt tudott szépíteni az Everton oldalán, így a szünetben 2-1 volt az állás.

 

Forson a találkozó végéhez közeledve megszerezte a második találatát is, amivel visszaállította a kétgólos vezetést, mielőtt a hajrában egy büntetővel mesterháromast elérve beállította a 4-1-es végeredményt.


 

A Unitednek adódtak jobban lehetőségei a meccs elején, Dan Gore nagyon élénk volt és kétszer is lehetőséget teremtett Mateo Mejia számára, de ő sajnos nem tudott élni velük.

 

Nem sokkal a 30. perc elérése előtt azonban meglett a Vörös Ördögök jutalma erőfeszítéseikért. A Premier League 2 január hónap játékosának választott Hugill kapott remek labdát Mejiától majd nemes egyszerűséggel kilőtte a bal alsó sarkot. 1-0

 

 
Öt perccel később Forson révén meg is duplázta az előnyét a United. Forson a tizenhatos bal oldalán szerzett labdát, majd indult el vele a kapu felé, nem sokat tolt a játékszeren a lövése előtt, ami a kapus alatt a hálóba vágódott. 2-0

 

A vendégek azonban még a félidő vége előtt reagáltak, és meg is felezték az különbséget, miután Higgins megfelelő időben volt a megfelelő helyen, hogy Matthew Apter alacsonyan szálló labdájába belekapjon. Szépített az Everton. 2-1

 

Mejia közel járt ahhoz, hogy visszaállítsa a kétgólos előnyt még a szünet előtt, de próbálkozását Zan-Luk Leban hálóőr a kapu fölé tolta.

 

A szünet után Mejia ismét villant, miután labdája a kapu mögött kötött ki, Marc Jurado erős jobb oldali beadásából próbálkozott.

 

A másik oldalon Francis Okoronkwo járt közel az egyenlítéshez, de kísérletét fölé lőtte.

 

A 78. percben Forson neve ismét a góllövőlistára került, 3-1-re alakítva az állást. Jurado labdája utat talált a szélső támadóhoz, aki helyet csinált, majd a jobb felső sarokba lőtt. Stép egyéni teljesítmény. 

 

A 18 éves játékos aztán még egy büntetőt is elvégezhetett, miután Hugillt a mezőnyben szabálytalanul állították meg.

 

Forson a labda mögé állt, és a jobb alsó sarokba lőtte a büntetőt, ezzel bebiztosítva a három pontot és U21-es csapatuk hatodik egymást követő győzelmét minden versenyt tekintetbe véve.

 

A csapat ezzel a győzelmével a hatodik helyre tornázta fel magát, és csupán hét pont választja el az éllovas Chelsea U21 együttesétől. Legközelebb a Crystal Palace U21 vendégeként próbálkozhat csökkenteni a különbséget február 20-án este 20:00-kor.

 

Összefoglaló:

United: Vitek; Jurado, Hardley, Aljofree, Murray; Collyer (Wellens 79), Gore (c); Mejia (Emeran 57), Hansen-Aaroen (Huddlestone 74), Forson; Hugill.

Nem használt cserék: Mee.

Gólok: Hugill 28, Forson 33, 78, 90+4 (pen) ill.: Higgins 37.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!