Dalot örül a versengésnek

Diogo Dalot örül a jobbhátvéd poszton való versengésnek Aaron Wan-Bissakával szemben és úgy véli, hogy ha egy valamire való csapat boldogulni akar, akkor több opcióval is rendelkeznie kell a pálya minden posztján.


Dalot a szerda esti, Leeds United elleni 2-2-es döntetlen alkalmával tért vissza a Manchester United kezdőcsapatába egy hónapos kihagyását követően.

 

Miután a bajnokság első szakaszában sérülések hátráltatták, Dalot helyett Wan-Bissaka került be a csapatba, aki jól is teljesített, különösen a legutóbbi manchesteri derbin aratott győzelem és a Crystal Palace elleni 1-1-es döntetlen alkalmával.

 

Most, hogy Diogo visszatért a világbajnokság előtt mutatott szintjére, készen áll arra, hogy fejfájást okozzon Erik ten Hagnak, különösen akkor, ha Wan-Bissaka újra játékra alkalmas állapotban lesz rövid betegsége után, amely a hét közepén távol tartotta őt a Leeds elleni meccstől.

 

"Ez a klub színvonala. Egészséges módon kell versenyezni a pozíciókért. Amíg ezt a versengést fenntartjuk, addig szerintem csapatként is jobban teljesítünk" - nyilatkozta Dalot a klubmédiának a múlt hónapban.

 

"Legalább két-három játékosunk van posztonként, ami nagyobb fejfájást okozhat a menedzsernek, de nekünk, mint csapatnak, ez a legjobb, mert így van minőség a keretben."

 

"Amikor az egyik játékos nem tud játszani, a másik játszik és elvégzi a feladatát, szóval szerintem ez mind a csapat hasznára válik. Szerintem ez a legfontosabb."

 

A United vasárnapi látogatása a Leedshez lesz a 36. mérkőzése a United sűrű idényének és még legalább nyolc mérkőzés szerepel a naptárban, mielőtt a hazai szezon március végén a nemzetközi mérkőzések miatt szünetre nem vonulna.

 

 

Mivel a Vörös Ördögök még mindhárom kupasorozatban versenyben vannak, a mérkőzések sűrűsödnek és egyre nyilvánvalóbbá válik annak fontossága, hogy egy nagy, versenyre kész játékosokkal teli kerettel rendelkezzenek.

 

"Ha döntőkbe akarsz jutni és versenyeket akarsz nyerni, akkor sok meccset kell játszanod" - tette hozzá Diogo.

 

"Teljes csapattal kell rendelkeznünk, amely készen áll a játékra, jó játékosokkal, akik rendelkezésre állnak, amikor szükséges. A United pedig ilyen csapat."

 

"Azzal, hogy posztonként két játékosunk van, úgy gondolom, hogy ez minőséget ad nekünk, de mindannyiunknak nagyobb felelősséget is jelent."

 

"Minden alkalommal, amikor játéklehetőséget kapunk, a legjobbunkat kell nyújtanunk, mert tudjuk, hogy van valaki, aki a te posztodon is játszani akar."

 

"Ez a felelősség jót kell, hogy tegyen nekünk, lehetőleg úgy, hogy közösen sikereket érjünk el."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!