Tottenham N - Manchester United N 1-2

A Manchester United női szakasza visszavette a Szuperliga tabellájának első helyét, miután a Tottenham Hotspur Stadionjában 2-1-re felülmúlta a Spurs csapatát.


Leah Galton második félidei góljával szerzett vezetést a United, s habár rezgett a léc, miután Beth England 15 perccel a meccs vége előtt még egyenlített Észak-Londonban, Molly Bartrip öngólja végül szállította a három pontot Marc Skinner csapatának.

 

Ella Toone az utolsó 10 percben egy Eveliina Summanennel való balhét követően piros lapot kapott, Mary Earps pedig a mérkőzés végén két fontos védéssel biztosította, hogy a három pont Manchesterbe kerüljön.

 

A mérkőzés eleje nem hozott igazán nagy helyzeteket, habár Skinner csapata többet birtokolta a labdát, mégis képtelen volt áttörést elérni a Spurs kemény hátsó alakzatával szemben.

 

A 15. percben Alessia Russo és Toone szép összjátékának köszönhetően Galton került helyzetbe, de a 28 éves játékos lövése egy kicsit túl magasra szállt, miután egy az egyben vezethette rá a hazaiak kapusára a játékszert.

 

Az első félidő közepén Galtonnak sikerült gólt szereznie, ugyanis fejese a hálóba került, de csak pillanatokkal később emelték fel az leszászlót, érvénytelenítve ezzel a találatot.

 

Ashleigh Neville egy Spurs akciót követően tökéletesen ívelt a United védelme mögé és meg is találta a büntetőterületen belül Beth Englandet, akinek próbálkozása azonban léc fölé szállt, de éreztették a vendégekkel, hogy őket sem szabad lebecsülni. 

 

Nikita Parris keresztlabdája jónak tűnt elsőre, mégsem vezetett eredményre, a Vörös Ördögök tovább folytatták a támadást a vezetető találatért, de a döntés úgy tűnik a második játékrészben fog eldőlni. 

 


Alig öt perc telt el a második játékrészből, amikor Katie Zelem szabadrúgása éppen elsuhant a kapufa mellett, érződött, hogy a Vörös Ördögök próbálták fokozni a nyomást.

 

Russo jutott lehetőséghez a terület szélén, remekül csinált teret magának, hogy aztán pillanatokkal később kapura lőjön. Toone, miután Paris megnyerte a fejpárbajt és a 7-es mez számú játékosunk felé passzolt, lövésre szánta el magát, de a próbálkozás a kapufán csattant.

 

A 67. percet követően a United végre megszerezte a vezetést, Ona Batlle gyönyörű keresztlabdája jutott el Galton irányába, aki a szezonban ötödik gólját lőtte. 0-1

 

Nyolc perccel később a Spurs egyenlíteni tudott: England száguldott át a kapu előtt, majd Earps kapujára eresztett meg egy jobb lábas lövést, ami utat talált a kapuba. ezzel egy nagyszerű utolsó 10 perccel ajándékozva meg a kilátogató nézőket. 1-1

 

Alig 30 másodpercig, ha tartott a gólcsend, amikor a United a kezdőrúgás után megrohamozta a kaput, Lucia Garcia alacsony keresztlabdáját pedig Bartrip a saját hálójába jutatta, így 2-1-re módosítva az állást.

 

Toone ezután Casemiro iránt érzett szolidaritásának köszönhetően összebalhézott Summanennel, aminek köszönhetően a bíró egyből piros lapot mutatott fel neki. 

 

A United azonban ez sem akadályozta meg abban, hogy hazavigye a három pontot és ezzel visszakapaszkodjon a tabella első helyére. Legközelebb pedig a sereghajtó Leicester City női csapatával mérkőznek meg a lányok március 5-én 13:30-kor. 

 

Összefoglaló:

United: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell; Ladd (Boe-Risa, 68), Zelem; Parris (Garcia, 68), Toone, Galton (Thomas, 90+2); Russo (Williams, 83).

Nem használt cserék: Baggaley, Mannion, Thorisdottir, Tounkara, Cascarini.

Gólok: Galton 67, Bartrip öngól 76. ill.: England 75

Piros lap: Toone.

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!