Fred Premier League-rekordja

A Manchester United középpályása, Fred egyik statisztkájával a Premier League 2022/23-as csúcsát érte el a Leeds United elleni 2-0-s győzelem alkalmával.


Az Opta Analyst szerint a brazil nyolc szerelést hajtott végre az Elland Roadon. Ez a legtöbb egy Premier League mérkőzésen, mióta Kyle Walker-Peters szintén nyolcat szerzett a Southampton színeiben a Fulham ellen a 2020-as Boxing Day-en, azaz több, mint két éve.

 

A United középpályása a Mérkőzés Embere díjat is elnyerte. A Sky Sports lebontotta, miért is ő nyert. Fred nemcsak nyolcszor szerelt, hanem 292 intenzív futást is végrehajtott, összesen 10 km-t futott, 11-szer szerezte meg a labdát, 11 párharcot nyert és nyolcszor lépett be a támadó-harmadba.

 

 

Fred fontos szerepet játszott a Unitedben ebben a szezonban: 31 alkalommal lépett pályára a klubban az összes sorozatot figyelembe véve, ezeken négy gólt és két asszisztot jegyzett. Együtt dolgozott a pálya közepén honfitársával, Casemiroval, valamint Christian Eriksennel, Scott McTominay-jel és Marcel Sabitzierrel, aki mellette kezdett vasárnap a Leeds ellen is.

 

A játék korai szakaszában Fred kapott egy sárga lapot a Crysencio Summerville elleni faultért, de megőrizte nyugalmát és az őrületes és agresszív mérkőzés ellenére sem kapott több figyelmeztetést.

 
A dél-amerikai játékosnak jó emlékei vannak az Elland Roadról, mivel a tavalyi Leeds elleni találkozón betalált. A 2022. februárjában aratott 4-2-es győzelem alkalmával a csapat harmadik gólját szerezte, egy Jadon Sanchoval való összjáték után.

 

Egy hétközi, küzdelmes 2-2-es döntetlen után - amikor először kezdett Sabitzerrel párban a középpályán - a népszerű játékos legjobb formáját mutatta Nyugat-Yorkshire-ben és erőfeszítéseit a csapatot elkísérő szurkolók is minden bizonnyal nagyra értékelték.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!