Irwin: Lewandowski maga a veszély

A Manchester United legendája, Denis Irwin úgy véli, Robert Lewandowski fenyegető gólveszélye miatt a Vörös Ördögök védőinknek fel kell kötni a nadrágot.


A lengyel válogatott játékos nyári érkezése óta folytatja remek formáját a katalán klubnál, a csütörtöki Európa-liga összecsapáson pedig kétség kívül gyarapítani kívánja góljainak számát.

 

Korábbi védőként Irwin - aki játékosként háromszor is szerepelt az ikonikus Camp Nouban - nagyszerű tanácsadó lehet egy ilyen támadó kezelésére.

 

A várva várt mérkőzés előtt betekintést nyújtott abba, hogy mit gondolhatnak majd a United védői, mielőtt Lewandowski ellen lépnek pályára.

 

Lewandowski pályafutása során 703 mérkőzésen 532-szer volt eredményes klubcsapataiban, ebből 344-et mindössze 375 meccsen ért el a Bayern München színeiben.

 

A jelenleg a Barcelonánál Xavival dolgozó lengyel csatár idén  27 meccsen már 23-szor talált be, a katalánok pedig vezetik a La Ligát.

 

"Újra ezt csinálja a Barcelonában, nagyon jól játszik” – tette hozzá Irwin. "Nagy tapasztalattal rendelkezik – egyike azoknak a játékosoknak, akiknek nem számít hány évesek, mindig gólokat szereznek."

 

"Hátvédeinknek, különösen a két középső védőknek fel kell kötni a nadrágot."

 

 

"De a Barcelona egészében egy nagyszerű támadócsapat, rengeteg gólt szerez. Bárki is játszik, a védelmünknek egységesnek kell lennie és ügyelnie kell arra, hogy ne engedjünk túl sok helyzetet nekik.”
 

Denis úgy véli, hogy a Barcelona elleni Európa-liga párharc megnyerése "kemény üzenet" lenne a riválisoknak és kétségtelen igazolása annak, hogy a Vörös Ördögök Erik ten Hag keze alatt micsoda fejlődésen mentek keresztül.

 

"Az egyik nagyágyúval állunk szemben, aki remekül szerepel hazája bajnokságában” – tette hozzá. "[A győzelem] kemény üzenet lenne a szurkolóinknak és mindenkinek, az utóbbi nehéz szezonok után."

 

"Óriási előrelépés történt ebben a szezonban és ez igazolná az irányt, amerre haladunk. Úgy gondolom, hogy a győzelem a játékosok, a stáb, a menedzser és a szurkolók számára is hatalmas plusz önbizalmat jelentene."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!