Hivatalos ajánlatok érkeztek a Unitedért

Sir Jim Ratcliffe és Jassim Bin Hamad Al Thani katari sejk is hivatalos ajánlatot tett a Manchester United megvásárlására.


Ratcliffe, Nagy-Britannia leggazdagabb embere már a múlt hónapban jelezet, hogy ajánlatot kíván tenni a klub megvásárlására, majd tegnap, a határidő lejárta előtt megerősítést nyert, hogy cége, az Ineos ajánlatot tett a Raine Group-nak, akik Glazerék nevében szervezik a klub eladását.

 

A 70 éves, manchesteri születésű milliárdos a Chelsea licitálói között is ott volt, amikor tavaly lehetőség volt megvásárolni a fővárosi klubot és egyáltalán nem idegenek tőle a nagy sportberuházások. Ő a tulajdonosa az Ineos Grenadiers kerékpáros csapatnak, a League 1-ban szereplő Nice-nek, a svájci szuperligában szereplő FC Lausanne-Sportnak, valamint övé a Mercedes Forma 1-es csapatának egyharmada.

 

Pénteken Ratcliffe ajánlatát megelőzően Jassim sejk, a QIB katari bank elnöke is komoly ajánlatot rakott le az asztalra, amely elmondása szerint nem járna adóssággal és az összes nyereséget az újonnan megalakult Kilenc Kettő Alapítványon keresztül rögtön vissza is forgatnák.

 

Egy bennfentes azt monda, hogy "ha Glazerék nem kapnak számukra megfelelő összeget, akkor nem mennek sehova", de Jassim sejk kész világrekordot fizetni azért, hogy megvásárolja a Manchester Unitedet. A jelenlegi rekord az a 3,75 milliárd font, amit a Denver Broncos NFL csapatáért fizettek ki.

 

A Jassim sejk, vagy a Ratcliffe által fizetett végső összeg akkor kerül meghatározásra, miután hozzáfértek a részletes vállalati beszámolókhoz.

 

Jassim sejk 10 éves korában lett Manchester United szurkoló és elmondta, hogy a befektetésben egyaránt érintett a férfi és a női csapat is, valamint az Old Trafford, az edzőközpont és ezek környékének  fejlesztése.

 

 

Ő egyébként Katar vol miniszterelnökének fia, aki Angliában tanult, most pedig a Qatar Islamic Bank elnöke, nem utolsó sorban pedig a Credit Suisse igazgatótanácsának tagja is volt.

 

A katari pályázat hivatalos bejelentésében az alábbiakat mondta a sejk:

"Pályázatunknak célja, hogy a pályán és azon kívül is visszaadjuk a klub korábbi fényét és mindenekelőtt arra törekszünk, hogy a szurkolókat ismét a Manchester United szívébe helyezzük."

 

"A pályázat teljesen adósságmentes lesz Jassim sejk alapítványán keresztül, amely a futballcsapatokba, az edzőközpontba, a stadionba és ezek szélesebb infrastruktúrájába, a szurkolói élménybe és a klub által támogatott közösségekbe kíván befektetni."

 

"A pályázat célja, hogy a Manchester United híres legyen a labdarúgás kiválóságáról és a világ legnagyobb futballklubjaként tartsák számon."

 

"A pályázat további részleteit a megfelelő időben közzétesszük az ajánlattételi folyamat során."

 

 

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!