Rashford: Mindig van miért hajtani

A Manchester United támadója, Marcus Rashford elmesélte, hogyan bontakozott ki az a gól, amely új egyéni rekordjához segítette.


Az angol a 23. és a 24. gólját szerezte a szezonban a Leicester City elleni 3-0-ra megnyert Premier League mérkőzésen, az elsővel pedig meghaladta a klubnál elért eddigi legmagasabb gólszámú szezonját.

 

A mérkőzés 25. percében a 25 esztendős játékost Bruno Fernandes védelem mögé lőtt zseniális labdája találta meg. A kapura vezetve rövid időre felnézett, hogy lássa, kísérik-e a támadást a csapattársak, majd a labdát a tehetetlen Danny Ward mellett a Rókák kapujába vágta.

 

"Passzolni akartam" – árulta el Marcus, aki a MUTV-nek és a Sky Sportsnak is nyilatkozott a meccs után.

 

"Szerintem Garno [Alejandro Garnacho] jól érkezett, de a védő mellette volt."

 

"Tehát egy pillantást vetve a kapusra, majd Garnóra arra gondoltam, hogy a lövés lenne a legjobb megoldás. Ha a kapus hárította volna, akkor (Garnachonak) esélye lehetett volna, hogy megkaparintsa a kipattanót."

 

"Mindig gólt akarok szerezni, jó volt ismét a kapuba találni.”

 

 

Arra a kérdésre, hogy kitűz-e konkrét célokat a góllövés terén, Rashford így válaszolt: "Meccsről meccsre haladok. Sok célt tűztem ki havonta, hetente, de számomra az a fontos, hogy azokra a dolgokra koncentráljak, amelyek igazán számítanak, ezek pedig a csapat sikerei."

 

"Nem fogsz minden meccsen gólt szerezni, de minden meccsen nagy segítségére lehetsz a csapatnak ha koncentrálsz és keményen dolgozol."

 

Hozzátette, határozottnak és magabiztosnak érzi magát a kapu előtt és azt mondta: "A magabiztosság a futball része és ezt meg kell találnod magadban, de akár a csapattársak, a menedzsered, vagy a család is megadhatja... A saját támogatási rendszereden múlik."

 

"Jól érzem magam pillanatnyilag. Örülök és elégedett vagyok, hogy fontos mérkőzéseket vívunk. A következő meccs egy nagy meccs lesz, amit egy még nagyobb követ és remélhetőleg sikeresen tudjuk zárni a hetet.”

 

Rashford délutáni második találata az 56. percben esett, amikor Fred játszotta át a Leicester védelmi vonalát, szabadon találva ezzel a támadót, aki Ward lábai mellett a hálóba gurított. Kezdetben az asszisztens beintette a lest, de a VAR megállapította, hogy egy vonalban volt az utolsó védővel, amikor a brazil előrejátszotta a labdát.

 

Amikor erről kérdezték, azt mondta: "Úgy éreztem, nem vagyok lesen, láttam a vonalat, a passz időzítése pedig tökéletes volt Fredtől."

 

"Biztos voltam benne, hogy megadják. A játékvezető azt mondta, hogy közel volt, de abból, amit az akció pillanatában láttam, tudtam, hogy nem voltam lesen."

 

A csatár hozzátette, hogy az olyan mérkőzések, mint a Barcelona elleni rájátszás csütörtöki visszavágója további sikerek elérésére sarkallják a csapatot.

 

"Azt hiszem, továbbra is harcolnunk kell, még mindig a szezon elején járunk és sok dologért küzdünk" – mondta Rashford.

 

"Újabb nagy meccs vár ránk a hét közepén és remélhetőleg bejutunk az Európa-liga következő fordulójába, majd a hétvégén egy hatalmas mérkőzés következik, szóval mindig van miért drukkolni, van mit várni. Nem szeretnék lelassítani, csak próbálok fejlődni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!