Manchester United 2-1 FC Barcelona

Hátrányból felállt, majd megfordította a meccset a United és továbbjutott a Barcelona ellen az Európa-ligában.


Kiváló hangulatban kezdődött a találkozó, amelynek első helyzete Fernandes nevéhez fűződött, Casemiro remek átadását követően a portugál lőtt 7 méterről, ter Stegen lábbal hárított.

 

Mindkét csapat 1-1 szabbadrúgást kapott az első 10 perc során, de egyikük sem tudott jól kapu elé ívelni. 

 

A semmiből jött egy büntető a 16. percben. Egy beadást kifejelt a védelem a kapu elől, Fernandesa karjánál fogva kissé visszarántotta ellenfelét a büntetőterületen belül, amiért azonnal tizenegyest ítélt a játékvezető. Óriási felelőtlenség volt ez a portugáltól.  A büntetőt Lewandowski lőtte és bár De Gea beleért a labdába, az a kapuban kötött ki, 1-0 a Barcának.

 

A gól után nagyon magabiztossá vált a Barcelona, és a Unitednek az sem segített, hogy nagyon töredezetté vált a játék, a vendégek játékosai könnyedén hullottak a gyepre.

 

Sajnos elöl Rashfordon kívül minden más támadó igazán gyenge teljesítményt nyújtott; Weghorst képtelen volt megtartani labdákat, Sancho alig-alig találkozott a játékszerrel, Fernandes pedig nagyon rossz átadások mellett még az igen nagy hibájával is lefelé lógott ki. 

 

A 45. percben De Gea hatalmas hibája majdnem sokba került a csapatnak, szerencsére Martinez blokkolni tudott egy lövést, majd Shaw szerelt és aztán ellene szabálytalankodtak.

 

A szünetben Ten Hag cserélt, ami nem volt meglepő. Lehozta azt a Weghorst-ot, akinek összesen 2 pontos átadása volt 45 perc alatt, helyette Antony folytatta. 

 

Hamar meg is lett az ereménye a cserének, mondhatná a menedzser. Folyamatosan hibáztak a vendégek, Fernandes jóvá tett valamit az első félidei borzalmas teljesítményét követően azzal, hogy ugratta Fredet, aki 15 méterről kilőtte a bal alsót, 1-1!

 

A 49. percben Antony kapott remek labdát, a brazil be akarta tenni középre Rashford elé, de hosszú lett a labdája. 

 

Hat perccel később Antony lőtt 20 méterről, ter Stegen védett. Ezekben a percekben inkább az történt a pályán, amit a United akart.

 

Kezdett éledezni a Barca, a 64. percben egy beadást követően Kounde fejesénél kellett nagyot védenie De Geának. Sancho nagyon lemaradt emberérél, az angol továbbra sem nyújtott megfelelő teljesítményt.

 

A 73. perc meghozta a manchesteri vezetést! Shaw tartotta bent a labdát, majd Fernandes harcolt nagyot, Garnacho lövését blokkolták, Fred próbálkozását szintén, azonban Antony lövését már nem tudták hárítani, a brazil kiválóan lőtt a jobb alsóba, 2-1!

 

Garnacho játszott össze Freddel, majd középre lőtt, de Rashford nem tudott labdához érni, nem úgy egy perccel később, amikor lőtt az angol, de csak oldalhálót talált.

 

Próbálkozott a Barca, de nem volt meg bennük az átütőerő, a Vörös Ördögök védekezése hamar megállította a katalánokat.

 

A 93. percben szép támadást vezettek a vendégek, Lewa kapott jó labdát, kapura lőtt, De Gea már verve volt, de Varane nagyon nagyot mentett. De még ha be is ment volna a labda, les miatt érvénytelen lett volna a találat.

 

Nagyon harcos manchesteri csapatot láthattunk a párharc során, mely megérdemelten jutott tovább az európai kupában!

 

 

Európa-liga
Manchester United 2-1 FC Barcelona,  összesítésben 4-3
Old Trafford, 73021 néző

 

Vezette: Clément Turpin

 

United: De Gea - Wan-Bissaka(Dalot 66.), Varane, Martinez, Shaw - Casemiro, Fred - Fernandes, Weghorst(Antony 46.), Sancho(Garnacho 67.) - Rashford(McTominay 88.)
Nem használt cserék: Heaton, Lindelöf, Maguire, McTominay, Sabitzer, Malacia, Pellistri, Mainoo, Elanga

 

Barcelona: Ter Stegen - Kounde, Araujo(Alonso 81.), Christensen, Balde - de Jong, Busquets, Kessie - Raphinha(Fati 75.), Lewandowski, Roberto(Torres 70.)
Nem használt cserék: Pena, Tenas, Torre, Garcia, Casado, Alba

 

Gólszerző: Fred 47', Antony 73' illetve Lewandowski 18' (11-es)

 

Sárga lap: Fernandes, Garnacho, Casemiro illetve Kessie, Lewandowski, Busquets


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!