Európa-liga: Kit kaphat a United a következő körben?

A Manchester United Barcelona elleni Európa-liga diadala után adja magát a kérdés: kivel találkozunk a következő körben?


A legjobb 16 sorsolását pénteken, magyar idő szerint 12:00-kor tartják a svájci Nyonban, az Európai Labdarúgó Szövetség központjában, ahol kiderül, ki lesz az ellenfelünk a Budapesti döntő felé vezető út következő állomásán.

 

A csoportkör nyolc győztese kiemelt - köztük a mi csoportunkból a Real Sociedad -, míg a rájátszás győztesei nem kiemeltek.

 

Két azonos ligából érkező csapat nem kerülhet egymás ellen kisorsolásra ebben a fordulóban, így egy összecsapás a Premier League-rivális Arsenal ellen jelenleg nem lehetséges.

 

A másik hátulütője annak, hogy nem kiemelt csapat vagyunk az, hogy a legjobb 16 közé jutás első mérkőzését játszuk otthon, a másodikat pedig idegenben.

 

 

A rájátszást megelőzően nyolc csapat már bebiztosította helyét a következő fordulóra, az Union Saint-Gilloise, az Arsenal, a Freiburg, a Ferencváros, a Feyenoord, a Real Betis, a Real Sociedad és a Fenerbahce személyében.

 

Ezek a csapatok - az Arsenalt leszámítva - kiemeltként a potenciális ellenfeleinket jelentik, köztük a Real Sociedad is a dolgok jelenlegi állása szerint, pedig a csoportkör során mi voltunk az utolsó ellenfelük a kupában.

 

A rájátszás győzteseként csatlakozik hozzánk a nem kiemelt kategóriában a Juventus, a Sporting, a Rennes, az Union Berlin, a Bayer Leverkusen, a Sevilla és a Roma.

 

A negyeddöntőtől kezdve a versenyben maradt csapatok sorsolásában már nem lesznek kizáró tényezők.

 

Az Európa Liga 16. fordulójának első mérkőzéseit március 9-én, csütörtökön, míg a visszavágókat egy héttel később, március 16-án játsszák.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!