Maguire visszatekint a Wembleybe vezető útra

A Manchester United zsinórban öt győzelemmel jutott be a Ligakupa döntőjébe úgy, hogy a legutóbbi négy mérkőzésén még csak gólt sem kapott.


A Vörös Ördögök 2017 óta először szerezhetnek trófeát, Erik ten Hag első szezonjában a Newcastle United lesz az ellenfél vasárnap (kezdés 17:30).

 

Megkértük a csapat kapitányát, Harry Maguire-t, hogy közeledve a várva-várt mérkőzéshez körről-körre mesélje el nekünk a Wembleybe vezető utat...

 

 

 

Harmadik forduló: 2022.11.10. - Aston Villa (O) 4-2 (Martial, Rashford, Fernandes, McTominay)

 

"Nagyszerű mérkőzés volt számunkra. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók is nagyon élvezték, szórakoztató meccs volt, ahogy mondtam. Az Old Trafford közönsége végig hajtott bennünket a mérkőzésen, átlendített a döntetlenen, kiváló meccs volt arra, hogy elkezdjük ezt a sorozatot. Nagyon fontos gól volt [az egyenlítő gól], amit Anthony Martial szerzett, különösen a kupasorozatban, amikor visszatekintesz és a döntőbe jutás legszebb pillanataira gondolsz. Ez egy nagy pillanat. Amikor hátrányba kerülsz az Old Traffordon gyorsan akarsz reagálni, különben az ellenfél egyre mélyebbre húzódik vissza, egyre kompaktabb és összeszedettebb lesz és akkor nagyon nehéz feltörni őket."

 

 

Negyedik forduló: 2022.12.21. - Burnley (O) 2-0 (Eriksen, Rashford)

 

"Ez egy fontos győzelem volt. A világbajnokságról tértem vissza, de mindenképp játszani akartam a meccsen. Beteg voltam aznap. Néhányszor edzettem és úgy volt, hogy játszom, de azt hiszem, Case [Casemiro] aznap este talán középső védőt játszott, mert nem állt rendelkezésünkre védő. Licha [Lisandro Martinez] és Rapha [Raphael Varane] még mindig távol volt a világbajnokság után, vagy néhány nap szabadságon volt, így nekem kellett volna játszanom. De ez egy fontos meccs volt, valószínűleg nem a legjobb teljesítménnyel, de csak a győzelem számított és aznap este továbbjutottunk."

 

 

Negyeddöntő: 2023.01.10. - Charlton (O) 3-0 (Antony, Rashford 2)

 

"Egy újabb fontos győzelem. Tudtuk, hogy megnehezítik a dolgunkat. Mi szereztük az első gólt, el kellett volna döntenünk a meccset, a második gólt kicsit korábban kellett volna megszereznünk. Jól irányítottuk a játékot, de a szurkolóik hangosak voltak minden alkalommal, amikor a kapunk közelébe kerültek és ez egy kicsit idegessé tette a játékot, különösen a 60. és 80. perc között. De igen, a végén kényelmes győzelmet arattunk, még ha egy kicsit könnyebbé is tehettük volna a dolgunkat. Azt kell legyőznöd, aki eléd kerül, eredményesnek kell lenned. Amikor tudod, hogy nem hosszabbítás következik, még tudatosabbnak és óvatosabbnak kell lenned az ellentámadásokkal szemben, hiszen egy hiba is lehetőséget adhatott volna nekik. A második gól döntő volt, ahogy mondtam, szerettem volna, hogy egy kicsit korábban szerezzük meg, hogy lezárjuk a meccset, de végül sikerült és 3-0-ra nyertünk, így ez egy fontos győzelem volt számunkra." - mondta.

 

 

Elődöntő: 2023.01.25. - Nottingham Forest (I) 3-0 (Rashford, Weghorst, Fernandes)

 

"Ez határozottan lenyűgöző teljesítmény volt idegenben a Forest ellen. A meccsről el voltam tiltva [mert két sárga lapot kaptam a bajnokságban], így kihagytam, de nagyon jó teljesítmény volt. Az első perctől kezdve jól néztünk ki és számomra itt nyertük meg az elődöntőt - 3-0 az első mérkőzésen idegenben. Az ember nem szeret túl korán beszélni erről, hiszen legalább a visszavágó első félidejét ki kell bírni, de ezt megtettük és ez mindenképpen egy igazán lenyűgöző teljesítmény volt idegenben.”

 

 

Elődöntő: 2023.02.01. - Nottingham Forest (O) 2-0 (Martial, Fred)

 

"Beszéltünk arról, hogy a visszavágóra úgy megyünk ki, hogy inkább meg akarjuk nyerni a meccset, minthogy 0-0-ra játsszunk. Ezek a szurkolók nem azért jönnek az Old Traffordra, hogy ezt lássák tőlünk. Azt hiszem, 0-0 volt a félidőben, de a második félidőben feljavultunk és a végén kényelmesen megnyertük a meccset. Szép győzelem volt, nagyszerű elődöntő a srácoktól, az 5-0 [összesítésben] nagyon lenyűgöző és ez egy nagyszerű előkészítése volt a döntőnek."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!