Manchester United 2-0 Newcastle United

A Vörös Ördögök 2-0-ra legyőzték a Wembley-ben a Newcastle-t és megnyerték a 2023-as Carabao Cup-ot!


Végre újra döntőben szerepeltek a Vörös Ördögök, akik már a második percben lehetőséghez jutottak, Rashford lőtte középre a labdát, Antony-t kereste, de Burn menteni tudott.

 

Jól látszott, hogy a Szarkák nagyon lelkesen álltak a találkozóhoz, talán ennek is volt vetudható, hogy Dalot igen korán besárgult, nem először maradt le ellenfeléről a portugál.

 

A 13. percben egy jobbról érkező felívelést szerzett meg Weghorst, majd kapura lőtt, de Karius biztosan fogta.

 

Remek támadás végén Dalot lőtt középre, Weghorst elől kellett mentenie Botmannek. Nem sokkal később Antony tekerését kellett védenie Karius-nak.

 

Kapura veszélyesebb volt a manchesteri csapat, a Newcastle támadói sok hibával játszottak.

 

Ápolások miatt nem volt folyamatos játék a gyepen, de ahogy telt az idő, a Szarkák egyre magabiztosabban játszottak. A 31. percben Saint-Maximin ment el Dalot mellett, majd közelről lőtt, De Gea nagyot mentett.

 

Két perccel később remek szabadrúgás szállt a Newcastle kapuja elé, ahol kiválóan érkezett Casemiro és a kapuba csúsztatott, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Sőt, hat perc sem kellett és jött a második találat is. Rashford képtelen leállni, ezen a találkozón is eredményes volt, közelről lőtt a kapuba, 2-0! Később sajnos öngólnak minősítették ezt a találatot, így Marcus gól nélkül maradt egyelőre.

 

A 43. percben jó beadást kapott Burn, aki kimagaslott a tömegből és kapura próbált fejelni, de szerencsére eltévesztette a célt, így maradt a 2-0.

 

A ráadás 4. percében Antony trükközött az oldalvonal mellett, majd zseniálisan továbbította a labdát, Weghorst roboghatott, már ha az ő esetében lehet ilyet írni, 25 méterről lőtt, Karius védett szépen.

 

Fordulás után a Szarkák labdabirtoklási fölénye igen komoly szintre emelkedett, és sokszor volt a játékszer a manchesteri térfélen, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani Wilsonék.

 

Próbált egyre komolyabb nyomást helyezni a Newcastle a Vörös Ördögökre, a védelem remekül állt a lábán, több lövést is blokkoltak Martinezék. Ten Hag próbálta stabilizálni csapatát, Sabitzert és McTominayt is felküldte a pályára.

 

A 72. percben Trippier ugrott ki jobb szélen, beadása a kapu elé szállt, De Gea nagyot védett, ha nem ért volna a labdába, könnyen gól születhetett volna.

 

Egy perc múlva Sabitzer szerzett labdát majd Rashfordot indította. Az angol támadó egy csel után kapura lőtt, Karius leért és védeni tudott.

 

A United próbált kontrázni, de sajnos Fernandes sorozatban gyenge labdákat adott, így hamar elhaltak a kísérletek.

 

A 86. percben végre sikerült egy kontrát lövésig vinni, Rashfordtól Sanchohoz került a labda, aki lekészítette Wan-Bissakának, a bekk laposan lőtt, a Szarkák kapusa védett.

 

Két perccel később Murphy átlövése kerülte el a kaput. Ha egy kicsit pontosabb a lövés, a kapuban kötött volna ki, De Gea mozdulni sem tudott rá.

 

A ráadásban Fernandes előtt adódott óriási lehetőség, de Karius védte a portugál lövését. 

 

A United túlélte a Szarkák nyomását és megvédte első félidőben szerzett előnyét, amivel megérdemelten zsebelte be a Ligakupa serlegét!

 

 


Ligakupa, döntő
Manchester United 2-0 Newcastle United
Wembley Stadium

 

Vezette: David Coote

 

United: De Gea - Dalot(Wan-Bissaka 46.), Varane, Martinez, Shaw - Fred(Sabitzer 70.), Casemiro, Antony(Sancho 82.), Fernandes, Rashford(Maguire 88.) - Weghorst(McTominay 70.)
Nem használt cserék: Heaton, Lindelöf, Malacia, Garnacho

 

Newcastle: Karius - Trippier, Schar, Botman, Burn - Longstaff(Isak 46.), Guimaraes(Willock 79.), Joelinton - Almiron, Wilson, Saint-Maximin(Murphy 78.)
Nem használt cserék: Gillespie, Anderson, Lascelles, Manquillo, Ritchie, Targett

 

Gólszerző: Casemiro 33', Botman 39' (öngól)

 

Sárga lap: Dalot, Fred, De Gea, Casemiro illetve Joelinton, Botman, Schar
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!