Manchester United U18 - Derby U18 5-2

A Manchester United U18 lenyűgöző teljesítményt nyújtva 5-2-re diadalmaskodott a Derby County felett Carringtonban, szombaton.


Travis Binnion csapata a meccs elejétől fogva dominált a Premier League U18 aktuális fordulójának találkozóján, ahol a csapat James Scanlon nyitó találatával, valamint Victor Musa duplájával 3-1-es vezetéssel vonulhatott szünetre. Musa első gólja után Dejaune Brown válaszolt a Kosok részéről, csökkentve a hátrányukat, de a United csatára ismét lecsapott, és a fiatal vörösök végleg átvették a mérkőzés irányítását.

 

A United a szünet után tovább növelte előnyét. Nolan 20 méterről remekül lőtt a Derby kapujának felső sarkába, majd 15 perccel később Ethan Williams hasonlóan erőteljes lövést küldött a másik oldalra.

 

A mérkőzés utolsó 10 percében szinte a semmiből jött a Derby utolsó találata, amikor Carlos Richards remekül fejelt, majd Lennon Wheeldon kapott a mérkőzés végén egy büntetőt, de a Vörös Ördögök kapusa, Elyh Harrison kivédte a tizenegyest, ezzel beállítva az 5-2-es végeredményt.

 

A United aktívan kezdte a találkozót és már másodpercekkel a mérkőzés kezdése után majdnem megszerezte a vezetést, amikor Adam Berry egy veszélyes passzal remekül ugratta ki Musát, de sikerült szögletre menteni. Azt pedig a kapitány Jack Kingdon nem tudta gólra váltani.

 

Nolan percekkel később Scanlont kereste egy remek labdával, amellyel próbálta megjátszani a középpályást, azonban Josh Shattell kapus résen volt.

 

Scanlont azonban a Derby kapusa másodszor már nem tudta semlegesíteni. Berry előrevágott labdáját remekül szelidítette meg, majd Shattell mellett kilőtte a kapu oldalát. 1-0

 

A Derby a félidő előrehaladtával kezdett ébredezni, amikor Chris Richards jobbról veszélyes labdát játszott a kapu elé, amit azonban a Unitednek sikerült tisztáznia.

 

Úgy tűnt, hogy a vendégek vissza jönnek a meccsbe, amikor egy szabadrúgást követően a Derby támadói bepasszírozták a labdát Harrison kapujába, azonban a játékvezetői ítélet szerint Callum Moore kézzel ért a labdába.

 

A United ismét átvette az irányítást és rendre alakították ki az akcióikat, Musától indult a támadás, amit végül ő is fejezett be. A csatár először a 35. percben duplázta meg a csapat előnyét, miután Nolan remekül játszotta meg a játékost, aki megkerülte Shattellt és az üres kapuba passzolt. 2-0

 

A Derby erre már válaszolni tudott, amikor Harry Hawkins a középpályán szerzett a labdát, Fapetu pedig a jobb szélen játszotta meg azt Cameron Ashia elé, aki a kapu elé gurított Brownnak, a támadó pedig nem hibázott a befejezésnél. 2-1

 

Ashia a szünet előtt majdnem feliratkozott a gólszerzők listájára, amikor Carlos Richards passzából a keresztlécet találta el, mégis a United örülhetett később, ugyanis hiába a sok Derby roham, a hazaiak szereztek gólt ismét. Musa második találatát szerezte ezzel, amikor Habeeb Ogunneye labdájára érkezett remekül, és az alsó sarokba lőtt. 3-1

 

Vörös Ördök a második félidőben is komolyan vették a találkozót, hamarosan meg is növelték az előnyüket Nolan révén, miután a tizenhatos szélén vezetgette a labdát és gyönyörűek talált a hálóba. 4-1

 

Musa mindössze négy perccel később, az 57. percben megszerezhette volna a mérkőzés hatodik találatát, amikor Bendito Manteto labdájára reagálva átvette azt, de lövése csak a keresztlécet találta el.

 

Az ötödik találat alig több, mint 20 perccel a mérkőzés vége előtt érkezett a félidőben Sekou Kaba helyére becserélt Williams révén, aki meg is érdemelte a gólt egy ilyen támadás végén. 5-1

 

Musának volt még egy lehetősége, hogy megszerezze harmadik találatát is, amikor Williams veszélyesen emelte a labdát a kapu elé, de a 9-es mez számú játékos nem érte el a labdát.

 

A Kosok a meccs végén szépíteni tudtak, amikor Richards a mérkőzés utolsó tíz percében okosan emelte át fejjel a kapust. Később a vendégek büntetőt is kaptak, miután a kapitány Louis Jackson a Derby csereként beálló játékosát, Lennon Wheeldont döntötte le a büntetőterületen belül. 5-2

 

Wheeldon állt a büntetőpontra, hogy elvégezze a pontrúgást, de Harrison erős kézzel nem, hogy csak a lövést hárította, de a kipattanót is összeszedte, így a fiatal Vörös Ördögök a mérkőzés hátralévő részében már nem hibáztak és megérdemelt győzelmet arattak. 

 

Ezzel a győzelmével a csapat kicsit javítani tudott a Nottingham ellen elszenvedett 4-0-ás vereséget követően és stabilizálták is 3. helyüket a tabellán, miután öt pontra elhúztak a 4. helyen lévő Sunderlandtől. Legközelebb március 4-én játszanak a Leeds U18 csapatával idegen környezetben 13:00-kor. 

 

Összefoglaló:

United: Harrison, Ogunneye (Kaba 46), Kingdon, Jackson (c), Mantato, Berry, Nolan, Kamason, Scanlon (Oriola 68), Williams, Musa.

Nem használt cserék:  Myles, Munro, Armer.

Gólok: Scanlon 8, Musa 35, 44, Nolan 53, Williams 69.

Lapok: Jackson


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!