Liverpool 7-0 Manchester United

Óriási blama! A Liverpool hatalmas zakót mért a Unitedre. Így hozzáállni egy ilyen rangadóhoz nem hogy nem szabad, hanem TILOS!


A hazaiak kezdték jobban a találkozót, folyamatosan ellenfelük térfelén járatták a labdákat és beívelésekkel próbáltak veszélyeztetni, amik után a manchesteri védelem tisztázni tudott.

 

Az első 10 percben 1-1 lövést vállaltak a csapatok, előbb Elliott próbálkozását blokkolta a United védelme, majd Antony tekerésénél védett Alisson.

 

Sajnos a folytatás sem a United támadásairól szólt, bár a Pool sem tudott sorozatosan helyzeteket kialakítani.

 

A félidő felénél Robertsonnal szemben Dalot védekezett nagyon gyengén, a liverpooli 16 méterről tekert, Martinez fejjel mentett, majd balról érkező beadást Nunez lőtte 6 méterről az égbe.

 

A 27. percben Fernandes előtt adódott gólszerzési lehetőség, de fejese centikkel elkerülte a kaput, majd egy percre rá Rashford kapott remek átadást, egyből kapura belsőzte, de gyenge kivitelezés volt, a kapus védett.

 

Ahogy telt az idő, a United egyre biztosabbá vált, egyre többet játszott a hazai térfélen és míg a Vörös Ördögöknek 3, addig a Poolnak 0 kaput eltaláló lövése volt.

 

Manchesteri szabadrúgás szállt a kapu elé a 42. percben, Casemiro fejese a hálóban landolt, de sajnos a középpályás lesen volt, így maradt a gólnélküli döntetlen.

 

Az első, kaput eltaláló lövéséből gólt szerzett Klopp csapata, Dalot ezúttal sem volt a helyzet magaslatán, Fred sem igazán védekezett tökéletesen, Gakpo kapott jó labdát, befelé tolta, majd laposan kilőtte a bal alsót, 1-0 a hazaiaknak.

 

Hamar jöhetett volna a válasz, Fernandes ugrott ki a védők közül, kapussal állt szemben, de lövés helyett Weghorstnak adott egy pocsék labdát, amit bár ellőtt a támadó, de egyértelmű volt, hogy leblokkolják.

 

Változatos, de egyáltalán nem magas színvonalú félidő végén a hazaiak örülhettek, főleg úgy, hogy ez a Liverpool ezen a napon sem mutatott túl sokat. A United ha felpörögne a második félidőre, hamar egyenlíthetne.

 

Borzalmasan kezdte a második játékrészt a United. Sorozatos labdaeladások, gyenge védekezés után Salah adta volna be a labdát, Shaw-ról lepattant, Elliott beadása már kapu elé került, Nunez fejese pedig a kapuban kötött ki, 2-0.

 

A 49. percben Fred keresztlabdája pontosan Antony elé került, a szélső tolt kettőt a labdán majd lőtt, Alisson biztosan hárított. 

 

Egy perccel később újabb hazai gól jött, Fernandes nagyon gyenge passzát leszedték a liverpooliak, kontrát indítottak, Salah megbolondította Martinezt, majd Gakpot hozta helyzetbe, aki az alapvonal mellől, De Gea mellett a kapuba emelt, 3-0.

 

Alisson idétlenkedett saját kapuja előtt, Fernandes csapott le a labdára, kapus vetődött, a portugál elesett, büntető elmaradt...

 

Gakpo a tizenegyespont környékén három védő mellett is képes volt kijátszani a játékszert Robertsonhoz, akinek a lövése elsuhant a hosszú felsősarok mellett.

 

Az 58. percben egy szöglet után Konate emelkedett az égig, de szerencsére fejese elkerülte a kaput.

 

Megint hazai kontra, megint hazai gól. Elképesztően gyenge manchesteri csapat jött ki a második félidőre, teljesen szétesett az egész gárda, Salah pedig 14 méterről a léc alá vágta a labdát, 4-0.

 

Rashford vitte el a labdát Alisson mellett is, de nagyon kiszorított helyről tudott lőni, csak a kapufa külső oldalát találta el.

 

A 75. percben balról szállt be a labda Hendersontól, Nunez csúsztatott a kapuba, 5-0. Kiütés! Öt kaput eltaláló lövés - 5 gól.

 

Szánalmas, kínos, undorító! A 82. percben újabb nevetséges védekezés, ide-oda pattogó labda nem először, persze, hogy hazai játékos elé kerül, amit be is vág Salah a kapuba, 6-0.


De még nem volt vége, a csereként beállt Firmino is betalált, 7-0. Ez a gól is olyan volt, mint majd mindegyik, minden lecsorgó labda a hazaiakhoz pattant...bár azt mondják, a jó csapatnak van szerencséje. Ezen a napon a Unitedre pedig mindent lehetett mondani, csak azt nem, hogy jó csapat lett volna.

 

 


Premier League, 26. forduló
Liverpool 7-0 Manchester United
Anfield Road

 

Vezette: Andy Madley

 

Pool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson - Henderson(Bajcetic 78.), Fabinho(Milner 78.), Elliott(Jones 86.) - Salah, Gakpo(Firmino 78.), Nunez(Jota 78.)
Nem használt cserék: Kelleher, Matip, Tsimikas, Carvalho

 

United: De Gea - Dalot, Varane, Martinez(Malacia 77.), Shaw - Casemiro(Sabitzer 77.), Fred(McTominay 58.) - Antony, Fernandes, Rashford(Elanga 86.) - Weghorst(Garnacho 58.)
Nem használt cserék: Heaton, Maguire, Wan-Bissaka, Sancho

 

Gólszerző: Gakpo 43', 50', Nunez 47',74', Salah 66', 83', Firmino 88'

 

Sárga lap: Martinez, McTominay illetve Fabinho, Salah

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!