Manchester United 4-1 Real Betis

Talán a párharc is eldőlt a mai eredmény után. Végre nagyarányú győzelmet sikerült elérnie a manchesterieknek egy spanyol csapat ellen.


Hóesés várta a csapatokat az Old Traffordon, ahol a hazaiak kezdtek jobban, már az ötödik percben betalált Weghorst Fred beadása után, de ezt a találatot még elvették les miatt.

 

Nem úgy a hatodik percben, amikor Fernandes laposan lőtt középre, egy védő beleért a labdába, ami Rashford elé került, egy csel után pedig a léc alá bombázott, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

A 9. percben Casemiro centerezését Weghorst fejelte kapura, Bravo védeni tudott. A holland csatár 17 perc alatt harmadik helyzetét hagyta ki, szép támadás végén Shaw lőtt középre, Weghorst megelőzte Luiz Felipét és lőtt, de a védő beleért még és a labda így kapu mellé ment.

 

Rashford kapott ajándék labdát a 18. percben a spanyol védelemtől, de Bravo kapus remekül lépett ki kapujából és mentett.

 

Fél óra sem telt, amikor Antony indult el a bal oldalon, Rashfordot játszotta meg, Bravo nagyot hárított, a kipattanót Weghorst szedte össze, Fernandeshez gurított vissza, akinek blokkolták a lövését.

 

A 32. percben a semmiből jött az egyenlítés. Hiába a manchesteri fölény, a Betis eljutott a hazai tizenhatos elé, ahol Perez volt nagyon üresen és kiválóan lőtt a hosszú alsó sarokba. 

 

A bekapott gól nagyon megfogta a United játékosait, ráadásul a félidő végéig a vendégek álltak közelebb a második találathoz. De Gea adta el a labdát, Perez került helyzetbe, lövése megpattant Fernandesen, már túljutott mindenkin, de a kapufa szerencsére hárított.

 

Az utolsó percet megnyomták Fernandesék, beadások szálltak a kapu elé, de gólt nem sikerült szerezni, így maradt a döntetlen. A szünetben mindenképp fel kellett pörgetni a játékosokat, mert a jó kezdés után folyamatosan esett vissza a manchesteri teljesítmény.

 

Hét perc telt el a második félidőből, amikor Antony talált a kapuba. Mondhatni, tipikus Antony-gólt láthattunk, tolt egyet a labdán, majd zseniálisan csavart a hosszú felsőbe a brazil, 2-1!

 

Nem mindennapi gólt láthattunk az 58. percben. Shaw szöglete szállt a rövidre, Fernandes 6 méterről fejelhetett, a kapus bár beleért a labdába, védeni nem tudott, 3-1!

 

A 63. perc talán a játéknap legszebb támadását hozta, mely végén Fernandes nagyszerű átadása találta meg Antony-t, aki megpróbálta átemelni a kapust, de a labda túl magas lett és a háló tetején labdolt.

 

A brazil kontingens lövéei következtek, Fred lővése bár talált kaput, de könnyedén hárított Bravo, majd előbb Casemiro, utána Anthony is kapu mellé lőtt.

 

Weghorst ma nagyon frusztráltan játszott, mindent kihagyott, semmi nem jött be neki.

 

A 79. percben eldönthette volna a meccset, de talán a párharcot is Antony, azonban Bravo hatalmasat védett a brazil lehetőségénél.

 

A 82. percben végre megtört az átok Weghorst esetében, aki megszerezte a hazaiak negyedik gólját. Azonban előtte amit Pellistri művelt, az nagyon remek volt! Épp előtte állt be, Bruno neki lőtte laposan a labdát szögletből, meghúzta védője mellett, le is futotta, majd visszalőtt második hullámba, ahol a szintépp épp csak beállt McTominay lőtt, itt még Bravo védeni tudott, de a kipattanót már kapuba kotorta a holland csatár.

 

A ráadásban Fernandes szögletét Martinez próbálta kapuba juttatni, de nem sikerült neki, maradt a 4-1. Akárcsak Pellistri lövését követően, amit Bravo védett lábbal.

 

Megérdemelten nyertek a Vörös Ördögök, akik sokkal több lehetőséget alakítottak ki a 90 perc során és fél lábbal már a legjobb nyolc között érezhetik magukat!

 

 

Európa-liga, nyolcaddöntő
Manchester United 4-1 Real Betis
Old Trafford

 

Vezette: D. Siebert

 

United: De Gea - Dalot(Wan-Bissaka 46.), Varane, Martinez, Shaw(Malacia 65.) - Casemiro, Fred(McTominay 81.) - Antony(Pellistri 82.), Weghorst, Fernandes - Rashford(Sancho 65.)
Nem használt cserék: Butland, Heaton, Maguire, Lindelöf, Mainoo, Elanga, Garnacho

 

Betis: Bravo - Sabaly, Pezzella, Luiz Felipe, Abner - Carvalho, Rodriguez(Guardado  65.) - Luiz Henrique(Ruibal 59.), Joaquin(Canales 59.), Juanmi(Willian Jose 80.) - Perez(Iglesias 66.)
Nem használt cserék: Gonzalez, Martin, Silva, Miranda, Perez Guerrero, Rodri, Ruiz

 

Gólszerző: Rashford 6', Antony 52', Fernandes 58', Weghorst 82' illetve Perez 32'

 

Sárga lap: Weghorst, Fernandes 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!