Manchester United 0-0 Southampton

Egy órát emberhátrányban focizott a United, mely képtelen volt betalálni, így csak egy pontot szerzett.


Rengeteg pontatlanság jellemezte a mérkőzés első perceit, melyek révén nem hogy helyzetek, de még szép támadások sem igazán alakultak ki, hiszen legtöbbször már a középpályán kiasználták ellenfeleik hibáját a csapatok. 

 

Az első lövésre 10 percet kellett várni, ekkor Lavia lőtt szélről laposan, De Gea biztosan stoppolta le a labdát.

 

A 16. perc hozta meg az első manchesteri lehetőséget, Rashford és Fernandes játszott össze a bal oldalon, az angol már az öt és feles közelében járt, kapura lőtt, ám a Soton kapusa nagyot védett.

 

A félidő felénél a Soton szerezhette volna meg a vezetést, balról szállt a labda a kapu elé, Walcott fejelt 6 méterről, De Gea zseniális mozdulattal szögletre tolta a labdát.

 

A 27. percben szép támadást vezettek a Vörös Ördögök; Wan-Bissaka ívelt Shaw-hoz, aki a túloldalon meginduló Antony-t játszotta meg. A brazil nem tudott lőni, így inkább lekészítette Fernandesnek, aki azonban kapu fölé bombázott.

 

Pillanatokkal később már a másik kapu előtt alakult ki helyzet, Sulemana robogott el bal oldalon, betört a United tizenhatosára, majd lőtt, Varane azonban hatalmasat blokkolt.

 

A 32. percben jött a hidegzuhany a manchesteriek számára, egy becsúszó szerelés végén Casemiro kapott sárgát, de VAR után a játékvezető kiállította a brazilt a megmozdulása miatt. A szabadrúgást Ward-Prowse lőtte el, Rashfordon megpattant a labda, ami szerencsére kipattant az alapvonalon túlra.

 

Fernandes végzett el szabadrúgást jobbról, Varane érkezettt a hosszún, közelről kapura kotorta a játékszert, de Bazunuban elakadt a labda.

 

Nem jó, amikor a spori kerül főszerepbe. Ezen a meccsen azonban ez történt. Fernandes eseténél még jogosan nem ítélt büntetőt, ám amikor Bella-Kotchap térdelő pozícióban kézzel ért labdába és amiatt elmaradt a büntető, az már igen dühítő volt. Mindez úgy, hogy Taylor tökéletesen láthatta, ahogy a labda eltalálja a védő karját, amely még hátra is lökődött miatta.

 

Nem volt egyszerű a helyzet, de a kiállítás után sem játszott fölényben a Soton. Talán 1-2 változtatással (nem feltétlenül csere révén) a szünetben még emberhátrányban is lehetne esély a győzelemre.

 

Teljesen beállt saját tizenhatosa elé a United a második játékrész elején, és 3 perc után majdnem hátrányba is került. Walker-Peters ment el Rashford mellett könnyedén, középre lőtt, McTominay rosszul ért labdába, ami így saját kapuja felé szállt és már De Geán is túljutott, ám Wan-Bissaka ott volt és menteni tudott a gólvonal előtt.

 

Az 52. percben Fernandes irmét nagy hibát vétett, amely révén remek helyről végezhetett el szabadrúgást Ward-Prowse, a léc tetejét találta el a középpályás.

 

Sajnos Bruno mellett még Sancho és Antony is rendkívül halovány teljesítményt nyújtott, így nehezen volt elképzelhető, hogyan is rúgna gólt ezen a találkozón ten Hag csapata.

 

A 63. percben kontrázott a United, Antony ívelt át Shaw-hoz, az angol bekk lövését azonban blokkolni tudták. A szöglet után Walcott roboghatott kapura, Martinez loholt utána, az angol támadó kapura lőtt, De Gea elképesztően fontos védést mutatott be!

 

Öt perccel később remek passzolgatás végén Fernandes lőtt 18 méterről, Bazunu beleért a próbálkozásba, ami így a kapufán csattant, onnan pedig kipattant alapvonalon túlra.

 

Két perc múlva a másik oldalon is kapufa született, egy szöglet után Walker-Peters lőtt 17 méterről bődületes erővel kapufát.

 

Kiegyenlített mérkőzés volt, sokszor teljesen szétszakadt a pálya, de nem sikerült betalálnia senkinek sem.

 

Újabb rossz hír a szurkolóknak, hogy a csereként beállt Garnachot le kellett cserélni, megsérült a bokája.

 

Sajnos ez megint egy olyan mérkőzés volt, melybe a menedzser sem tudott belenyúlni, sőt... talán Fernandesnek sem kellett volna végigjátszania az összecsapást, főleg úgy, hogy a 70. perc környékén már csak kocogni tudott. Fontos két pontot bukott a United, ráadásul Casemirora sem számíthat néhány meccsig.

 

 

Premier League, 27. forduló
Manchester United 0-0 Southampton
Old Trafford

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Varane, Martinez(Maguire 90.), Shaw - Casemiro, Fernandes - Antony(Pellistri 74.), Weghorst(McTominay 44.), Sancho(Garnacho 73(Fred 90.).) - Rashford
Nem használt cserék: Heaton, Dalot, Mainoo

 

Soton: Bazunu - Walker-Peters, Bednarek, Bella-Kotchap, Perraud - Ward-Prowse, Lavia - Walcott(Onuachu 85.), Alcaraz(S. Armstrong 55.), Sulemana(A. Armstrong 76.) - Adams(Mara 77.)
Nem használt cserék: McCarthy, Caleta-Car, Salisu, Elyounoussi, Diallo

 

Gólszerző: 

 

Sárga lap: Martinez, Shaw

 

Kiállítva: Casemiro

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!