Real Betis 0-1 Manchester United

Kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé a Manchester United az Európa-ligában.


Az Old Traffordon elért 4-1 után nyugodtan utazhattak a manchesteriek Spanyolországba, ahol természetesen teltház várta a csapatokat.

 

Jó iramban kezdődött a meccs, és már az 5. percben komoly lehetőséget szalasztott el a United. Rashford vezette a labdát az ellenfél térfelén, kiugratta Pellistrit, de sajnos hosszú lett a labdája, a kapus remekül lépett ki kapujából. A fiatal szélső nagyon nagy helyzetbe került volna, ha Marcus pontos passzt adott volna.

 

Három perccel később Fernandes szögletét fejelte Casemiro, Weghorst akart még belefejelni, de nem érte el. Azonnal jött a kontra, Juanmiról lemaradt mindenki, a hossszú alsót célozta meg, de centiket tévedett. 

 

Joaquin átlövése csattant a kapufán a 11. percben. Látszott, hogy a hazaiak sem feltartott kézzel futottak ki a gyepre.

 

Negyed óra elteltével kicsit visszavettek az iramból a csapatok, leginkább a pontatlan passzok jellemezték a félidő második harmadát.

 

Érdemes volt kicsit elgondolkozni azon is, vajon miért kapott sárga lapot Pellistri, aki csúszott a labdáért, el is rúgta azt, majd azután esett át rajta egy hazai védő. Vajon mit látott a játékvezető?

 

A 31. percben Juanmi kapott remek labdát Ruibaltól, azonban De Gea nagyon nagyot védett. A Betisnek volt 2-3 komolyabb helyzete már, ha jobban koncentráltak volna a hazai játékosok, már faraghattak volna hátrányukból.

 

Egyre több szabálytalanságot követtek el a játékosok, miközben a Betis próbált gólt szerezni, de az utolsó passzok nem jöttek össze nekik.

 

Az utolsó percben Casemiro elleni szabálytalanságért kapott szabadrúgást a United, Fernandes ívelt a kapu elé, Pellistri 10 méterről lőtt, Weghorst belenyúlt a lövésbe, a labda a kapufáról visszapattant mezőnybe. A holland támadó ezen a meccsen sem tudott sok jót alkotni, a labdákat sem tudta megtartani, a passzai pedig nagyon pontatlanok voltak, több támadás is megakadt nála.

 

Fordulás után mindent el lehetett mondani a találkozóról, de azt semmiképp sem, hogy kiváló középpályás védekezést láthattunk volna mindkét gárdától. Ide-oda rohantak a csapatok, de komoly lehetőség egészen az 52. percig nem alakult ki. Ekkor Rashford kapott csodás átadást, kapussal szemben azonban alulmarad, remekül hárított Silva.

 

Akárcsak De Gea a következő percben, amikor Perez próbálkozásánál hárított a spanyol kapus.

 

Az 54. percben Fernandes tálalt Rashford elé, aki óriási helyzetből, 12 méterről az égbe bombázott. Két perccel később azonban már nem hibázott; nem támadták meg, ő pedig úgy gondolta, 23 méterről ellövi a labdát, amit jól is tett, hiszen kilőtte a hosszú alsót. Kiváló kísérlet volt, nagyszerű találat, amivel eldőlt a párharc, még ha esetleg bárkiben ez nem lett volna biztos előtte.

 

Egyre csendesebbé vált a mérkőzés, leginkább a cserék jelentettek eseményt a pályán, ahol talán már a hazaiak is elfogadták sorsukat.

 

A 66. percben remek passzolgatás végén Sabitzer lőhetett közelről, Silva nagyot védett lábbal.

 

Sancho önzőzött el egy helyzetet, Elanga szét is tárta karjait, vajon miért nem passzolt neki a csapattárs, bár végül kiderült, les volt.

 

Nagyon leesett a színvonal, a gól nem tett jót a meccsnek semleges nézőpontból.

 

A játék leginkább a manchesteri térfélen zajlott, de a Betis képtelen volt komoly lehetőséget kialakítani. 

 

Elanga próbálkozott a ráadás perceiben, de előbb blokkolták lövését, majd kapu fölé tüzelt.

 

Végül maradt a 0-1, egy olyan találkozón, mely a gólig szórakoztató volt, ám Rashford találata elvette a hazai játékosok hitét. A Vörös Ördögök mindenképp megérdemelten jutottak tovább és várhatták a következő ellenfelet.

 

 

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágó
Real Betis 0-1 Manchester United
Estadio Benito Villamarín

 

Vezette: Srdjan Jovanovic

 

Betis: Silva - Sabaly, Pezzella, Gonzalez, Abner(Miranda 26.) - Rodriguez(Guardado 66.), Carvalho - Ruibal(Iglesias 59.), Joaquin(Canales 59.), Juanmi - Perez(Willian Jose 59.)
Nem használt cserék: Bravo, Martin, Ruiz, Luiz Henrique, Rodri, Garreta, Perez Guerrero

 

United: De Gea - Wan-Bissaka(Dalot 75.), Maguire, Martinez(Lindelöf 75.), Malacia - Casemiro, Fred(Sabitzer 60.) - Pellistri, Fernandes(Elanga 68.), Rashford(Sancho 60.) - Weghorst
Nem használt cserék: Butland, Heaton, Shaw, Varane, McTominay

 

Gólszerző: Rashford 56'

 

Sárga lap: Pellistri

 

A Betis, amely nyilvánvalóan képes rendes teljesítményt nyújtani, a kezdettől fogva nehéz ellenfélnek bizonyult. Nagyon meglátszott a meccsen a két csapat közötti erőegyensúly. Hiába hozták ki magukból amit tudtak a Betisnél, a Manchester United, ha nem is játszi könnyedséggel, de győzelmet aratott, miközben hátul is szilárdan tartotta magát. Marcus Rashford gólja briliáns volt; semmi jel nem utal arra, hogy a nyerő szériája véget érne. Ha fogadunk, jó érzés a nyerés, és könnyen tájékozódhatunk a sportfogadási lehetőségekről a Mightytips Magyarországon. Minden gól külön öröm, amikor fogadásunk beválik. A Manchester United kupaformáján sem látszik a színvonalcsökkenésnek bármilyen jele, és bejutottak történetük 28. európai negyeddöntőjébe. Ami a Real Betist illeti, az álmuk, hogy egy későbbi fordulóban a városi rivális Sevillával szálljanak szembe, idénre végleg elszállt.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!