Statisztikák mutatják Bruno kiváló állóképességét

Bruno Fernandes a 2022/23-as idényben is megőrizte fenomenális formáját, amikor a Manchester Unitedért rótta a kilométereket.


Senkit sem lepnek meg azok a számok, amelyek kiemelik páratlan állóképességét, de egy olyan időszakban, amikor legalább egy kis szünetet tartunk (nem Bruno, ő a 2024-es Európa-bajnoki selejtezőn szerepel Portugáliával), van lehetőségünk szemügyre venni figyelemre méltó statisztikáját.

 

Egyszer azt mondta nekünk, hogy csak akkor fog pihenni, amikor visszavonul és ezen kijelentését továbbra is alátámasztja azzal, hogy rendszeresen pályán van a klub és hazája színeiben is.

 

A United sűrű programja - a klub még mindig három fronton küzd, miután már a Liagakupát megszerezte - azt jelenti, hogy Erik ten Hagnak sok mérkőzést kellett menedzselni, de Bruno eddig 44 alkalommal lépett pályára a Vörös Ördögöknél és csak két meccset hagyott ki.

 

A középpályás a novemberi, Aston Villa elleni 3-1-es vereség alkalmával a Premier League-ben, valamint a januári, Charlton Athletic elleni Ligakupa-negyeddöntő alkalmával volt eltiltva.

 

Ha hozzávesszük a portugálok nemzetközi szereplését, akkor a Transfermarkt szerint 51 mérkőzésen lépett pályára ebben a szezonban, többet, mint bárki más a világ labdarúgásban.

 

Ezzel megelőzi ebben a tekintetben legközelebbi kihívóit - köztük csapattársait, Marcus Rashfordot és Lisandro Martinezt.

 

LEGTÖBB MÉRKŐZÉS 2022/23-BAN:

51: Bruno Fernandes (UNITED, Anglia)

49: Freddy Gondola (Alajuelense, Costa Rica), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb, Horvátország), Lisandro Martinez (UNITED, Anglia), Marcus Rashford (UNITED, Anglia), Ramil Sheydayev (Qarabag, Azerbajdzsán).

48: Enzo Fernandez (Chelsea, Anglia), Claudiu Petrila (CFR Cluj, Románia), Alex Scott (Bristol City, Anglia).

 

Míg Bruno itt az élen áll, addig a játékpercekre lebontott statisztikai mutatóban kicsit lemarad. Ennek ellenére még mindig elég hihetetlen, ha figyelembe vesszük, hogy ő egy energikus középpályás és nem kapus, ráadásul a pályán töltött idő mutatójában csak Horvátország első számú kapusa, Livakovic előzi meg őt. A világbajnokságon elért harmadik helyezés is hozzájárult a számok növeléséhez.

 

LEGTÖBB JÁTÉKPERC 2022/23-BAN:

4470: Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb, Horvátország)

4410: Bruno Fernandes (UNITED, Anglia)

4337: Sam Roscoe (Linfield, Észak-Írország)

4215: Anthony Moris (Union Saint-Gilloise, Belgium)

4170: Max Crocombe (Grimsby Town, Anglia)

 

 

Ahogy az várható volt, középpályásunk riválisainak többsége itt is kapus - bár a manchesteri Sam Roscoe a Linfield középhátvédje. A korábbi United-védő Regan Poole, aki jelenleg a Lincoln Citynél játszik 10. helyen áll a listán.

 

Mivel Bruno csak egy órával van lemaradva Livakovic mögött, talán nem kell sokáig várni arra, hogy az élre kerüljön ebben a kimutatásban is.

 

De ez még nem minden. Félő volt korábban, hogy valahogy elkiabáljuk a portugál válogatott elképesztő fizikai állapotát a 2020-as, Sportingtól való megérkezése után.

De ezek a puszta tények.

 

Úgy tűnik, sérülés vagy betegség miatt eddig mindössze egyetlen United-meccset hagyott ki, a Tottenham elleni 3-2-es győzelmet 2022. márciusában, amikor honfitársa, Cristiano Ronaldo mesterhármast ért el. Ralf Rangnick ideiglenes menedzser a mérkőzés előtt megerősítette, hogy Bruno beteg volt, és kénytelen volt kihagyni az előző napi edzést.

 

Mint fent írtuk, ebben a szezonban már két mérkőzésről hiányzott, mindkettőről eltiltás miatt. Az elmúlt idényben a Spurs elleni mérkőzés mellett a Burnley elleni győzelemből is eltiltás miatt maradt ki. A Young Boys elleni Bajnokok Ligája-döntetlen során is pihentették, mivel Rangnick a visszavágón 11 változtatást eszközölt a felállásban, a csoport első helye ugyanis már biztosítva volt.

 

A 2020/21-es szezonban pihentették az utolsó fordulóban - a Wolves elleni 2-1-es győzelem alkalmával - valamint a Brighton & Hove Albion elleni Ligakupa-diadal során előző szeptemberben, napokkal az Amex Stadionban szerzett drámai büntetője után. Ami debütáló szezonját illeti a Vörös Ördögöknél, a Wolves elleni bemutatkozását követően minden egyes mérkőzésen szerepelt.

 

BRUNO STATISZTIKÁI:

2019/20: 22 mérkőzés / 12 gól

2020/21: 58 mérkőzés / 28 gól

2021/22: 46 mérkőzés / 10 gól

2022/23: 44 mérkőzés / 10 gól


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!