Garnacho a világ legjobb tinédzserei közé került

A Manchester United támadója, Alejandro Garnacho a kilenc győztes egyike a Goal 2023-as NXGN listáján, amely a férfi profi labdarúgás 50 legjobb fiatal tehetségét díjazza.


49-es számú játékosunk remek szezont fut a Vörös Ördögöknél, 29 mérkőzésen négy gólt szerzett és öt asszisztot jegyzett Erik ten Hag csapatában, többek között a Fulham és a West Ham United elleni kései győzelmek alkalmával.


Bár egy bokaszalag-sérülés miatt egyelőre nem léphet pályára - és a tinédzser így nem debütálhat az argentin válogatottban -, Garnacho számára sokat jelentett, hogy megkapta ezt a 2023-as új elismerést, amely a 2004. január 1-jén vagy azt követően született játékosok krémjét díjazza.

 

Az NXGN-listát először 2016-ban állították össze, azóta pedig az ifjúsági labdarúgás szakértőinek globális csapata minden évben összeül és tanácskozik.

 

Eddig a legjobb 50 fiatalt rangsorolták, a korábbi győztesek között volt Garnacho csapattársa, Jadon Sancho (2019), valamint Jude Bellingham (2022), Ansu Fati (2021) és Gianluigi Donnarumma (2017).


Idén nincs rangsorolás, de kilenc győztest hirdettek, köztük Alejandrot is.
 

 

Endrick, aki jövő nyáron a Palmeirastól igazol a Real Madridhoz, a barcelonai Gavi és Youssoufa Moukoko, a Borussia Dortmund játékosa is ott van a legjobb kilenc között.


Arda Guler (Fenerbahce), Mohamed-Ali Cho (Real Sociedad), Romeo Lavia (Southampton), Mathys Tel (Bayern München) és Warren Zaire-Emery (Paris Saint-Germain) is elismerést kapott.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!