McTominay duplázott a spanyolok ellen

A Manchester United középpályása, Scott McTominay két döntő gólt szerzett, amivel Skócia kedd este hatalmas győzelmet aratott Spanyolország ellen.


A United játékosa mindkét félidőben a hálóba talált a Hampden Parkban, amivel hazája 2-0-ra diadalmaskodott a 2024-es Európa-bajnoki selejtezőn.

 

McTominay ezzel két fellépésen négyszer talált be a válogatottban, miután szombaton a kispadról beszállva két gólt szerzett a Ciprus elleni győzelem alkalmával.

 

Scott egyike volt annak a három játékosnak, akit Steve Clarke a kezdőcsapatba nevezett, miután a hétvégén csak a második félidőben, csereként lépett pályára.

 

Mindössze hét perc kellett ahhoz, hogy a 39-es számú játékosunk megszerezze a vezetést csapatának, amikor is a liverpooli Andrew Robertson büntetőterületre tartó alacsony labdája után a spanyol kapus, Kepa Arrizabalaga fölé helyezte a játékszert.

 

Miután Skócia a szünetben 1-0-ra vezetett, McTominay a második félidő elején megduplázta az előnyt, miután a kapu elé érkezett, majd ismét a hálóba talált. Ezúttal egy remek bal lábas találatot jegyzett.

 

A középpályás végigjátszotta a 90 percet és segített hazájának, hogy hatalmas győzelmet arasson Spanyolország felett, így 1984 óta először győzték le őket rangos nemzetközi mérkőzésen.

 

A sikerrel Clarke csapata 100%-osan kezdte a selejtezőket, ennek köszönhetően pedig jelenleg hat ponttal az "A" csoport élén áll.

 

A mérkőzés utáni interjúban Scott a Viaplay-nek nyilatkozott: "Nagyon, nagyon jól teljesítettünk.”

 

 

"Tudtuk, hogy sokat lesz náluk a labda és a menedzser azt mondta, hogy legyünk könyörtelenek, amikor lehetőségünk adódik és úgy gondolom, hogy ma este elég lehetőségünk volt ahhoz, hogy igazi fájdalmat okozzunk nekik és gólokat szerezzünk.”

 

"Gyerekkoromban támadó középpályás voltam - szeretek a mezőnyben játszani. Ezt kell folytatnom, tudom, hogy még több gólt és asszisztot tudok hozzátenni a játékomhoz.”

 

"A menedzser azt mondta, hogy ez a lehetőségünk arra, hogy skót játékosokként örökséget teremtsünk, ezek azok az esték, amelyekre 20-30 év múlva az emberek emlékezni fognak" - folytatta.

 

"Nem tudjuk eléggé megköszönni a szurkolóknak."

 

Miután ebben a hónapban Skócia mindkét nemzetközi mérkőzésén letette a névjegyét, McTominay most újra csatlakozik a Unitedhez az elkövetkező napokban, hogy folytassa a felkészülést a vasárnapi, Newcastle elleni Premier League-túrára.

 

NEMZETKÖZI VÖRÖS ÖRDÖGÖK: MI TÖRTÉNT MÉG KEDDEN?

 

A United fiatal középpályása, Hannibal végigjátszotta Tunézia, Líbia elleni 1-0-s győzelmét, a három pont pedig elég volt ahhoz, hogy biztosítsa nemzetének a helyet a közelgő Afrikai Nemzetek Kupáján.

 

A jövő év januárjában és februárjában megrendezésre kerülő tornának Elefántcsontpart ad otthont, Amad és Eric Bailly hazája már korábban biztosította helyét a kontinens-viadalon. Ennek ellenére az Elefántok legutóbbi selejtezőmérkőzésüket is győztesen zárták, 2-0-ra legyőzték a Comore-szigetek csapatát. Az elefántcsontparti Vörös Ördögök mindketten kezdtek - Bailly végigjátszotta a 90 percet, míg Amadot a végén cserélték le.

 

Korábban Facundo Pellistri csereként nem kapott lehetőséget, amikor Uruguay 2-1-re diadalmaskodott Dél-Korea ellen a szöuli vb-stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!