Játszhat-e McTominay csatárt?

Nem akármilyen héten van túl a Manchester United középpályása, Scott McTominay.


A 26 éves játékos a legutóbbi válogatott héten négyszer talált a hálóba, a skótok mindkét Európa-bajnoki selejtezőjén, a Ciprus és a Spanyolország elleni mérkőzéseken is eredményes volt.


Mivel a Vörös Ördögöknél inkább a középpályán, hazája válogatottjában pedig a hátsó hármas tagjaként szokott szerepelni, Scott befejező képességei miatt sokan felvetették, hogy erősíthetné-e a csatársorunkat az áprilisi kulcsfontosságú mérkőzéseken.

 

Ezt a kérdést Erik ten Hag menedzsernek tették fel a hétvégi, Newcastle elleni Premier League-összecsapás előtti sajtótájékoztatón és a holland igyekezett tisztázni, hogy mit gondol Scott szerepéről a Unitedben.

 

"Szerintem Scott sok szerepkörben tud játszani, és az egyértelmű, hogy megvannak a góllövő képességei" - mondta Erik a riportereknek pénteken Carringtonban.

 

"Láttuk a skót csapatban, de ebben a szezonban nálunk is, nagyon jó befejező játékos, igen."

 

 

"De én középpályásnak látom őt, szóval azt hiszem, elégedett vagyok azzal, amit Wout [Weghorst] csinál, mert amikor Wout a csapatban van, akkor a csapat jobban teljesít."

 

Scott - aki 202 fellépésen 18 gólt szerzett a Vörös Ördögök színeiben - októberben az Omonia Nicosia ellen egy késői győztes góllal szerezte meg első találatát a szezonban.

 

A 39-es számú játékosunk az Aston Villa ellen is betalált a világbajnoki szünet előtti 4-2-es Ligakupa sikerünk alkalmával az Old Traffordon.

 

Érdemes megemlíteni, hogy McTominay fiatal korában, az akadémiai csapatainkban is játszott előrébb, ahol az elmúlt hét napban látott könyörtelen befejezéseit már megcsillogtatta.
 

Mivel Casemironak még három mérkőzést kell kihagynia a Southampton elleni kiállítása miatt, nem tűnik valószínűnek, hogy Scottot támadóbb szerepkörben láthatjuk a hétvégén.

 

Christian Eriksen továbbra is hiányzik, ami azt jelenti, hogy Ten Hag McTominay, Fred, Marcel Sabitzer és Bruno Fernandes közül választhat középre a St James' Parkban.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!