Brighton N - Manchester United N 0-4

A Manchester United női csapata három pontra növelte előnyét a női Super League tabellájának élén, miután a Brighton ellen 4-0-ra nyert idegen környezetben.


Leah Galton már az első félidő elején vezetést szerzett csapatának, miután Katie Zelem szögletét követően bólintotta a labdát kapuba. Ezzel az egy találattal vonultak a szünetre a csapatok. 

 

A második félidőben Marc Skinner csapata már jobban játszott, Galton a második gólját is megszerezte, majd a csereként beállt Rachel Williams és Lucia Garcia perceken belül betaláltak a mérkőzés utolsó pillanataiban, ezzel bebiztosítva a nehezen kiharcolt győzelmet a Brighton vendégeként.

 

Mivel mindkét félnek szüksége volt a pontokra, igaz különböző okok miatt a mérkőzés lassú kezdést biztosított a Broadfield Stadionban. 

 

A United keményebben próbálkozott, feljebb is tolta védekezését a pályán, aminek eredményeképpen a félidő első lehetősége Galtoné volt. Russo a baloldalon remek labdát pörgetett a mezőnybe, de a 11-es mezszámú játékosunk ezt a lehetőséget még nem tudta kihasználni. Mindössze 13 perc kellett ahhoz, hogy a Sirályok ellen áttörést érjen el a csapat, Galton volt ismét a közreműködő. Zelem szögletét pontosan ívelte a balszélső játékos fejére, aki a Williams hálóőr mellett a Brighton kapujában fejelte a labdát. 0-1

 

Amy Merricks csapata próbált visszarázódni a meccsbe, nevezetesen Katie Robinson jobb oldali veszélyeztetése révén, de nem sikerült igazi tiszta helyzetet kialakítania Mary Earps kapujára. Emma Kullbergnek volt vitathatatlanul a legnagyobb lehetősége az első félidőben, de a fejese egy kicsit kapu fölé szállt.

 

Vilde Boe Risa, aki az idényben először volt kezdő, nagyon közel járt ahhoz, hogy megduplázza a Vörös Ördögök előnyét a félidőhöz közeledve, miután ügyesen tette bele a lábát Zelem szabadrúgásába a kapu előtt, de ez nem volt elég ahhoz, megzavarja Williams kapust.

 

A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első, mindkét fél óvatosan játszott, puhatolóztak és próbáltak felülkerekedni a másikon. Ezúttal a Brighton próbálkozott először, nem is meglepő, hiszen az egyenlítésért küzdöttek. Poppy Pattinson beívelt labdáját Lee Geum-min kis híján a kapuba fejelte, de Millie Turner a helyén volt és megállította az akciót.

 

Annak ellenére, hogy Skinner csapata birtokolta többet a labdát, egészen az egy óra elteltéig nem hozott össze semmi valamire való helyzetet, de ha már egyszer a kapu elé kerül a csapat, miértne rúghatna gólt? Toone és Blundell szép összjátékot mutatott be, mielőtt előbbi egy védelmet átívelő passzt küldött Galton irányába. A 11-es mezszámű játékos átvette a labdát és a kapu felé iramodott, kicselezte a kapust és a szűk szög ellenére lenyűgözően helyezett a kapuba. 0-2

 

A második találatuk után úgy tűnt, hogy teljesen átvették a játék irányítását, lendületbe is jöttek tőle. A mérkőzés harmadik találatától Toone-t fosztották meg, miután egy jól kidolgozott United akció végén, Galton erőteljes lövése kipattant a kapusról, azonban Toone ismétlését is kifogta a hazaiak hálóőre.

 

Néhány pillanattal később a Brighton kapusa ismét remekelt, ezúttal Russót akadályozta meg a góllövésben, aki Toone átadása után egy erőteljes bombát eresztett meg az alsó sarok irányába.

 

A második félidőben csereként beálló Rachel Williams a 86. percben bebiztosította a vendégek számára a három pont sorsát, amikor egy jobbról érkező Zelem szögletre érkezett megfelelően és fejesével a hálóba talált, amely még meg is pattant a gyepen hálóba kerülése előtt.

 

Alig több, mint egy perccel később Garcia megpecsételte a hazaiak sorsát, miután egy sikertelen hazai visszapassz után a spanyol játékos a Sirályok kapusa mellett a kapuba talált.

 

Összefoglaló:

 

United: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell; Ladd, Zelem; Toone, Boe Risa (Williams 60), Galton; Russo (Garcia 78).

Nem használt cserék: Middleton-Patel, Mannion, Riviere, Tounkara, Cascarino, Parris, Thomas. 

Gólok: Galton 13, 66, Williams 86, Garcia 87.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!