Owen idõrõl-idõre jobbá válik

Michael Owen csak még jobb futballista lett, mióta a Manchester Unitedhez igazolt, állítja Sir Alex Ferguson.


Owen, aki a Liverpoolban, a Real Madridban és a Newcastleben is játszott, mielõtt az Old Traffordra tette volna át állomáshelyét 2009 nyarán, az angol futball egyik legkiemelkedõbb csatára. Legszebb napjaiban õrületben tartott egész Európa, a válogatott tagjaként pedig a fél világ védelmét, így nem véletlen, hogy munkásságát 2001-ben Aranylabdával díjazták.

 

A Manchester United csatársora a nem olyan távoli múltban az egyik leggyengébb láncszemnek tûnt a a kapusposzttal együtt, ám ahogy a hálóõr-kérdés megoldódott, úgy vált a világ egyik legerõsebbjévé a Vörös Ördögök támadószekciója is, köszönhetõen többek között olyan játékosok érkezésének, mint Michael Owen.

 

 

 

 

A 30 éves játékos a csatártúlkínálat miatt lehet, hogy csak a padot koptatja, hiszen 37, a klub színeiben megvívott mérkõzésébõl 24-szer csereként állt be, ám Sir Alex Ferguson szerint attól, hogy nem számít állandó kezdõnek Manchesterben, Owen egyre jobb és jobb lett az eddigi a klubnál eltöltött idõszaka alatt.

 

"Õ egy lenyûgözõ futballista, aki szerintem rengeteget fejlõdött, mióta nálunk játszik" - kezdte.

 

Ennek legutóbbi jelét múlt vasárnap, a Bolton ellei Reebok Stadiumban lejátszott bajnokin adta, amikor csereként beállva fejesgóljával döntetlenre mentette a mérkõzést. Bár Sir Alex Ferguson nem szokott nyílt lapokkal játszani, ezért még a Valencia elleni kezdõcsapatról sem lehetnek senkinek pontos információ, Owen akár kezdhet is a Denevéresek ellen.

 

"Michael vasárnapi teljesítménye nem maradt észrevétlen - fantasztikus gólt szerzett" - tette hozzá.

 

"Egészséges, az edzéseken remekül mozog, de ez már azóta jellemzõ rá, mióta hozzánk került."

 

Dimitar Berbatov helye szinte biztosra vehetõ Sir Alex kezdõcsapatában, ha az idegenben szokásos 4-5-1-es formációt választja, ám mivel Michael Owen mellett csak a két ifjú titán, Federico Macheda és Javier Hernandez bevethetõ a csatárposzton, elképzelhetõ, hogy Owennek is hely jut a kezdõsípszótól kezdve, ha mégis két támadóval állnak fel a manchesteri alakulat a Mestallában.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!