Rashford: A végcél ugyanaz marad

A Manchester United támadója, Marcus Rashford úgy véli, függetlenül attól, hogy milyen pozícióban játszik a pályán, a Vörös Ördögök sikerének biztosítása a legfőbb célja ebben a szezonban.


A 2022/23-as idényben 28. klubgólját szerezte tegnap este az Old Traffordon a Brentford ellen, Marcus a 27. percben lőtte a mérkőzés egyetlen gólját az Álmok Színházában.

 

Miután Marcel Sabitzer szépen lefejelte a labdát, támadónk higgadtan küldte azt David Raya mellett a hálóba, így Erik ten Hag csapata fontos három pontot szerzett és visszatért a top 4-be.

 

A szezon kulcsfontosságú szakaszába lépve Marcus hangsúlyozta, hogy jó volt visszatérni a győzelem útjára a vasárnapi, csalódást keltő St James' Park-ban tett kirándulás után.

 

''Szerintem csak az a fontos, hogy megnyerjük a következő meccset, úgy gondolom ma jó focit játszottunk és megfelelő lehetőségeket alakítottunk ki egy olyan csapat ellen, amelyet elég nehéz feltörni'' - kezdte Rashford, amikor a MUTV-n Stewart Gardnernek nyilatkozott.

 

"Ahogy láttuk, azt hiszem, ez volt az első vereségük 15/16 meccs óta, nehéz őket feltörni, és azt hiszem, az első félidőben volt néhány megfelelő lehetőségünk, de semmi igazán komoly."

 

''Nyilvánvalóan, amikor gólt kapsz, akkor egy kicsit jobban kitámadsz, így a második félidőben volt néhány nagyobb lehetőségünk."

 

Thomas Frank legénysége a második 45 percben komolyabb nyomást gyakorolt az Old Traffordon, a Vörös Ördögök azonban szilárdan védekeztek, hogy megszerezzék a létfontosságú három pontot, és a győzelemmel újra a Premier League első négy helyére kerüljenek.

 

A védők teljesítményét dicsérve Marcus azt is elismerte, hogy összességében szívesebben nyert volna nagyobb különbséggel, mint amit ma este láthattunk.

 

 

''Nem olyan jó érzés 1-0-ra nyerni, mint 3-0-ra'' - tette hozzá Rashford. ''De mindig jó hangulat van az öltözőben egy 1-0-s győzelem után is, mert ez azt jelenti, hogy végig jól védekeztünk, és a legutóbbi meccs után ez az, amire nekünk is szükségünk van, hogy ne kapjunk gólt."

 

''Úgy gondolom, hogy ebben a szezonban jól teljesítettünk otthon, idegenben is jól futballoztunk, de időnként nem értünk el megfelelő eredményt."

 

''Mint mindig, most is az a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot, de meg kell találnunk a módját, hogy ezt idegenben is meg tudjuk tenni. Remélhetőleg sikerül, de a hazai forma eddig jó volt."

 

A Méhek ellen a középpályán és a szélen is bevetett Marcus ismét megmutatta alkalmazkodóképességét és reflektált arra, hogy mit várnak el tőle a United játékosaként.

 

''Számomra nem változik túl sokat, megpróbálok befutni és helyet találni, valamint terület nyitni a pályán lévő többi játékosnak'' - tette hozzá az angol sztár.

 

''Akár a bal oldalon, akár a jobb oldalon, akár középen játszom, a végcél ugyanaz marad, hogy megpróbáljak gólokat és asszisztokat jegyezni, hogy segítsem a csapatomat."

 

''Más a pozíció, de a gondolkodásmód azonos.''

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!