Antony: A bátyám velem van jóban, rosszban

A Manchester United támadója, Antony érzelmesen tisztelgett idősebb testvére, Emerson előtt, aki továbbra is felbecsülhetetlen szerepet játszik eddigi karrierje és élete alakulásában.


A brazil válogatott játékos a United Review szombati számának adott interjút, és a meccsnapi programhoz készített beszélgetésünk során a család fontosságát is hangsúlyozta.

 

Antony egy Inferninho nevű Sao Pauló-i favelában nőtt fel, ami lefordítva annyit jelent, hogy "kis pokol", ez pedig mindent elmond arról, hogy milyen kemény környékről származik.

 

A labdarúgás menekülési út volt a mindennapi élet nehézségei elől és a profi játék hamarosan reális ambíciójává vált.

 

Ahhoz, hogy ezt a "lehetetlen" álmot elérje, szüksége volt a családja támogatására és a könyörtelen munkamorálra, amely egész eddigi karrierjét táplálta.

 

 

Antony nagy elszántsággal tört be a Sao Paulo csapatába, majd gyorsan átigazolt Európába, az Ajaxhoz, ahol Erik ten Haggal dolgozott együtt. A páros erős kapcsolatot alakított ki és ennek eredményeként a brazil most a Unitedben játszik, a futball egyik legnagyobb színpadán.

 

A története álomszerű, ami nem történhetett volna meg a büszke bátyja irányítása nélkül, aki minden egyes nap arra ösztökéli, hogy tovább fejlődjön.

 

"Ő velem volt jóban és rosszban - mondja Antony Emersonról. "Mindig felnéztem rá és mindig mellettem volt, a legnehezebb időkben is."

 

"A bátyám volt az, aki elvitt a futsalpályára és megtanított a cselezés fortélyaira. Nagy csodálatot és szeretetet érzek iránta. Nagyon szeretem őt és mindig is az egyik példaképemnek fogom tekinteni."

 

"Nemrég volt egy kicsit itt [Manchesterben], aztán visszament Brazíliába. Mostanában nekem dolgozik, így segít nekem. Most éppen Brazíliában van, de általában idejön, marad egy ideig, aztán visszamegy. Mindig kapcsolatban vagyunk egymással."

 

 

 

"Valóban büszke rám. Ő is arról álmodott, hogy focista lesz, de nem sikerült neki. Nagyon örül annak, amit csinálok és azt mondtam neki: "Nemcsak az én álmomat váltom most valóra, hanem a tiédet is, szeretném, ha velem együtt élnéd át ezeket a pillanatokat."

 

"A tehetség és a mindennapi kemény munka nagyon fontos, de ha a családod közel van hozzád, az nagyszerű, mert ha kell, ők is határozottan kiállnak melletted."

 

"Azt mondják neked, hogy 'várj csak, rossz úton jársz', vagy 'nézd, én a legjobbat akarom neked'. Ez nagy dolog számomra. Szerintem a család a legfontosabb dolog."

 

Antony jobb életet biztosított a családjának, de nem felejtette el, honnan jött. Nyíltan beszél inferninhói neveltetéséről és az emlékeket használja fel arra, hogy előrelépjen.

 

Arra a kérdésre, hogy van-e valamilyen emléktárgya, ami emlékezteti őt, a 21-es számunk így válaszol: "Vannak. A cipőmre rá van írva, hogy 'favela', ez mindig is ott volt. Hamarosan tetováltatni is fogom azt a favelát, ahol éltem."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!