Maguire szerint ez volt az eddigi legjobb első félidő

A Manchester United csapatkapitánya, Harry Maguire dicsérte csapata teljesítményét az Old Traffordon az Everton ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen és úgy véli, az első félidő volt a szezon eddigi legjobbja.


Az angol válogatott védő visszatért a csapatba és Lisandro Martinez mellett a Vörös Ördögök  védelmének közepén segített megőrizni kapunkat a góltól.

 

A United dominált az első 45 percben, 21 lövéssel vette célba az Everton kapuját, többek között Scott McTominay is szépen lőtt Jordan Pickford mellett a hálóba, megtörve ezzel a gólcsendet. A csereként beálló Anthony Martial pedig Marcus Rashford passzát követően, a 71. percben duplázta meg az előnyt és szerezte meg a három pontot a Vörös Ördögöknek.

 

A meccs után a BT Sportnak és az MUTV-nek nyilatkozva a United kapitánya úgy vélte, hogy csapata megérdemelten szerzett három pontot, miután nem engedte a vendégeket meccsbe jönni és úgy vélte, az egyetlen dolog, ami hiányzott, az a hatékonyabb befejezés volt.

 

Amikor Stewart Gardner, az MUTV műsorvezetője arról kérdezte, hogy az első félidő volt-e a csapat legjobb teljesítménye a szezonban, a középső védő azt válaszolta: "Volt néhány jó félidő, a Barcelona elleni második például, ha már félidőkről beszélünk, de ha az első félidőt nézzük, a mostani volt a legerősebb, az biztos.”

 

"Ha a félidő 4-0 lett volna, szerintem senki sem szólhatott volna egy szót sem. De a Premier League-ben semmi sem egyszerű, hogy őszinte legyek. Kényelmesebbnek kellett volna lennie. Ez biztos. Amikor 1-0-ra áll a meccs, sosem szabad hatra dőlni, a Premier League-ben bármi megtörténhet. Minden csapatban megvan a minőség. A beadásokból veszélyesek. Rengeteg fejesgólt szereztek és tudtuk, hogy lesz egy-két ilyen helyzetük."

 

 

"Az első félidőben el kellett volna döntenünk a meccset, az a félidő kiváló volt, remekül futballoztunk elöl. Számos lehetőséget teremtettünk, irányítottuk a játékot, az ő térfelükön játszottunk. Úgy gondolom, teljesen megérdemeltük a három pontot. Az egyetlen dolog, ami talán hiányzott, az a még több gól."

 

“Mi voltunk fölényben" - folytatta. "Megvolt a játéktervünk, sokszor kerültünk mögéjük és úgy gondolom, hogy a letámadásunk és a visszarendeződésünk nagyon jó és nagyon erős volt. Nem engedtük ki őket a saját térfelükről, ez a cél az Old Traffordon és a játékunkban is. Ezt ma jobban játszottuk, mint néhány korábbi mérkőzésen, de dolgozunk tovább, fejlődünk, ez a célunk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!