De Gea minél hosszabb United szezonban reménykedik

A Manchester United kapusa, David de Gea kijelentette, a Vörös Ördögök készen állnak arra az eshetőségre, hogy a szezon során a maximális számú tétmérkőzésen vegyenek részt.


Erik ten Hag legénysége a 2022/23-as szezon során minden sorozatot figyelembe véve még 16 mérkőzésen léphet pályára, amelyek közül kilencet a Premier League-ben játszanának, illetve ötöt az Európa-ligában és kettőt az FA-kupában, amennyiben a két kupasorozatban is a döntőbe jutnak.

 

Az Everton elleni mérkőzés során a United ismét soraiban köszönthette Christian Eriksent, ugyanis a dán válogatott középpályás felépült a január, Reading elleni FA-kupa mérkőzésen elszenvedett sérüléséből, amely nagy lökést adhat csapatának.

 

Sajnos azonban vannak és lehetnek hiányzók is, Marcus Rashfordot ugyanis 10 perccel a Stolverkosok elleni összecsapás vége előtt kellett kényszerűségből lecserélni, aki helyett Wout Weghorst állt be.

 

A MUTV-nek a lefújást követően nyilatkozva De Gea beszélt Ten Hagnak azon üzenetéről, hogy minden játékosra szükségük van, ha a maximális számú mérkőzést akarják játszani a most futó idény során és újabb trófeákkal szeretnék bővíteni az Álmok Színháza trófeagyűjteményét.

 

"Ahogy a menedzser mondta, mindenkire szükség lesz egy bizonyos ponton, mert még nagyon-nagyon sok meccs vár ránk" - kezdte.

 

"Nehéz ennyi mérkőzésről megfelelően regenerálódni. De mint említettem, mindenki játékra kész, mindenki nagyon jól edz. És ez jelenti a különbséget."

 

"Nem számít, hogy ki játszik a kezdőcsapatban. Mindenki kész a bevetésre, amit jól példáznak a mai cseréink is, akik mind hatással tudtak lenni a mérkőzés alakulására. Szerintem nagyon jó kerettel rendelkezünk és vannak sérülésből visszatérő játékosaink is. Nagyszerű látni, hogy mindenki egy irányba tart és együtt harcolunk a célunkért."

 

 

A Unitednek nagyon sűrű hét van a háta mögött, először ugyanis a St. James' Parkban volt jelenésük, ahol 2-0-s vereséget szenvedtek a Newcastle Unitedtől, majd az Old Traffordra visszatérve előbb legyőzték a Brentfordot, majd az Evertont is.

 

Ten Hag tanítványai mesteri támadófutballt mutattak be Sean Dyche együttese ellen, amelyet jól példáz, hogy 21 lövést adtak le Jordan Pickford kapujára mielőtt Scott McTominay gólra váltotta volna Jadon Sancho mesteri passzát az első félidő végén. A győzelem bebiztosítása pedig a csereként beállt Anthony Martial nevéhez fűződik, akinek Marcus Rashford biztosította az asszisztot.

 

Amikor arra kérték, foglalja össze a United Stolverkosok elleni teljesítményét, De Gea elégedettséggel beszélt csapattársai játékstílusa és annak kapcsán, hogy a vendégeket nem engedték a saját játékukat játszani az egész mérkőzésen. Azt azonban elfogadja, hogy a manchesteriek több gólt is szerezhettek volna.

 

"Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, míg ellenünk szinte semmit se tudtak" - tette hozzá.

 

"Nagyon jól játszottuk ki a labdát a védelemből, jól tartottuk és hihetetlenül nagy esélyeket teremtettünk magunknak. De mint mondtam, több gólt is lőhettünk volna és akkor sokkal könnyebb lehetett volna a második játékrész számunkra. De mindenesetre nagyon jó játékkal rukkoltunk elő és emiatt nagyon boldog vagyok."

 

"Soha nem lehet tudni mire számíthatsz, főleg az olyan csapatok ellen, mint az Everton, akik képesek a semmiből, akár egy hosszan előre vágott labdából is valamit kihozni. De mi nagyon jól védekeztünk, a játékosok nagyon a játékra koncentráltak, ami pedig nem éppen könnyű dolog. Ez már csak a szerdai kemény meccsünk miatt se volt egyszerű, szóval dicséretet érdemel a csapat."

 

"Nagyon nem könnyű dolog egy szerda esti meccs után szombat kora délután pályára lépni. Emiatt is tartom hihetetlennek, hogy a csapat milyen energiákat mozgosított ma, milyen intenzitással és szenvedéllyel játszott és sikerült az egész mérkőzést irányításunk alatt tartani elejétől a végéig. Rengeteg helyzetünk volt. Hogy őszinte legyek, valószínűleg több gólt is kellett volna szereznünk. Nagyszerű csapatszintű teljesítmény volt ez és nagyon élveztem."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!