De Gea a csapategységet dicsérte

A Manchester United kapusa, David de Gea hiszi, hogy az elmúlt hetekben mutatott csapatszellemük a Vörös Ördögök segítségére lehet abban, hogy további sikereket érjenek el a szezon során.


A United 1-ese idén inspiráló formának örvend eddig Erik ten Hag irányítása alatt, amelyet jól példáz, hogy minden sorozatot figyelembe véve 20 mérkőzést hozott le kapott gól nélkül.

 

David emellett a manchesteriek 2022/23-as Európa-liga menetelésének eddigi összes játékpercét a pályán töltötte, ahol csütörtökön este újabb nagy megmérettetés vár rájuk, amikor a legjobb négy közé kerülés kivívásáért a Sevilla együttesét fogadják az Old Traffordon a negyeddöntő első felvonásán.

 

Mielőtt a Vörös Ördögök hazája egy újabb képviselőjével mérnék össze erejüket, Davidot arról kérdezték, hogy foglalkoztatják-e az egyéni elismerések, miután nemrég ő lett a United történetének legtöbb kapott gól nélküli mérkőzést lehozó portása.

 

"Természetesen, de nem csak a saját, hanem a csapat érdekében is" - kezdte a szerdai, Carringtonban tartott hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

 

"Ha sikerül kapott gól nélkül lehoznunk egy mérkőzést, akkor az azt jelenti, hogy a csapat és én is jó munkát végeztünk. Mindig vannak kritizálók, nem lehet mindenkinek megfelelni. Én mindig a lehető legjobb teljesítményre törekszem abban a tekintetben, hogy megőrizzem kapumat a bekapott góltól."

 

"20 kapott gól nélküli meccsünk van idén, amely a legmagasabb szám Európában ebben a tekintetben, vagy legalábbis ahhoz közelít, így azt gondolom, hogy nagyszerű munkát végzünk közösen. A legfontosabb dolog, hogy továbbra is megőrizzük kapunkat a góltól, én pedig továbbra is segíteni fogom a csapatot abban, hogy ez sikerüljön."

 

 

Amikor a United győzni tudott februárban a Newcastle ellen a Ligakupa döntőjében, De Gea átvette Peter Schmeichel helyét a klub legtöbb kapott gól nélküli mérkőzést lehozó játékosok listájának élén. Most a Sevilla elleni összecsapás előtt kérdezték erről az eredményről, amelyre a tőle megszokott szerény választ adott.

 

"Ez nagyszerű érzés, ez azt jelenti, hogy már elég régóta játszom itt és teljesítek jól" - tette hozzá.

 

"A posztom egyik legjobb játékosa, Schmeichel rekordját megdönteni nagy büszkeséget jelent számomra."

 

"Mint említették, most még több mérkőzést kell bekapott gól nélkül lehoznunk és tovább kell fejlődnünk, még jobb teljesítményeket nyújtva. Ha nem kapunk gólt, azzal közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy nagy dolgokat nyerjünk."

 

A menedzser, Erik ten Hag azóta végzett munkáját dicsérve, hogy megérkezett a klubhoz, David arról is beszélt, a keret kulcsposztokon történt megerősítése mennyire segítette a csapaton belüli morál javítását.

 

"Szerintem a menedzser győztes mentalitást hozott magával a csapathoz."

 

"Azt gondolom, hogy néhány újonnan érkező játékos is győztes mentalitással együtt érkezett és biztos vagyok benne, hogy velük együtt a megfelelő úton járunk."

 

"Remek futballt játszunk, nagy mérkőzéseket nyerünk, már van egy kupasikerünk. Bár tudom, hogy ez még nem elegendő, de nagyon jó úton járunk és mi mindannyian élvezzük ezt."

 

"Az öltözőben mindenki nagyon közel áll egymáshoz, a játékosok mindent megtesznek és 100 százalékot nyújtanak az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Mindenki élvezi, hogy ebben a klubban játszhat, az idei szezonban még három sorozatban vagyunk érdekeltek, ahol még sok babér teremhet számunkra, és mint mondtam, szerintem jó úton haladunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Sevilla

Európa-liga negyeddöntő, 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!