Shaw: Mindent bele kellett adnunk

Luke Shaw boldog volt, hogy részese lehetett egy újabb Manchester United-visszatérésnek - ezúttal az FA-kupa döntőjét sikerült bebiztosítani.


A Vörös Ördögök szívről, kitartásról és lenyűgöző kondícióról tettek tanúbizonyságot, hogy aztán a gól nélküli döntetlent követően büntetőpárbajban 7-6-ra legyőzzék a kiváló Brighton & Hove Albion csapatát, három nappal a Sevilla elleni, kiábrándító Európa-liga-kiesés után.

 

Shaw magabiztos teljesítményt nyújtott a Wembleyben középhátvéd poszton, a Vörös Ördögök pedig a City elleni, június 3-i, a nemzeti stadionban megrendezésre kerülő manchesteri döntőre készülhetnek.

 

"Csütörtök este nem voltunk ott, és nem nyújtottunk eleget" - mondta Shaw a MUTV-nek. "Ez világosan látszott, így tudtuk, hogy vissza kell vágnunk."

 

"Az Európa-liga nagyon fontos volt számunkra, és azt mi magunk veszítettük el, de mi ezt a sorozatot is akarjuk, ez pedig egy nagy meccs volt egy nagyon jó csapat ellen."

 

"Ma mindent bele kellett adnunk, és nagyon örülök a csapatnak és magunknak, hogy egy újabb döntőbe kerültünk, ráadásul egy nagyszerű mérkőzésen."

 

"Ezek [a City összecsapásai] mindig nagyon különleges mérkőzések, de az, hogy a végén egy trófeát nyerhetünk, nyilvánvalóan hatalmas ösztönzést jelentenek számunkra, és azt is, hogy mit szeretnénk elérni ebben a szezonban."

 

Lisandro Martinez és Raphael Varane sérülése és Harry Maguire eltiltása miatt Shaw Victor Lindelof partnere volt hátul, akik megfelelő hatékonysággal működtek, így a United visszaverte a Sirályok támadásait egy kemény találkozón.

 

"Amikor ezen a poszton játszom, nagyon élvezem - nagyon tetszik" - mondta Shaw. "A sérülések és az eltiltás miatt tudtam, hogy ma ott fogok játszani."

 

"Sokat beszéltem a menedzserrel az elmúlt napokban arról, hogy mit szeretne tőlem, és örömmel segítem a csapatot, bárhol is játszom és ma remélhetőleg ezt tettem."

 

 

Lindelof higgadtan értékesítette a döntő pontrúgást, amivel a Vörös Ördögök visszatérhetnek a Wembleybe és esélyt kapnak arra, hogy ebben a szezonban hazai kupaduplát ünnepelhessenek.

 

Shaw-nak kellett volna büntetőt rúgnia, ha a hirtelen halál folytatódik, és bevallotta: "Őszintén szólva, inkább az első ötben lettem volna!"

 

"Soha nem jó várni és várni, és tudni, hogy hamarosan eljön az időd. De biztos voltam benne, hogy ha ki kell lépnem, akkor gólt fogok lőni. Készen álltam, de szerencsére Victor bevágta és megnyerte nekünk a meccset."

 

"Sokat gyakoroltuk a büntetőket az edzéseken és Victornak gyönyörű technikája van, így amikor kilépett, biztos voltam benne, hogy nem hibázik."

 

Mielőtt a City elleni döntőre gondolnánk, a Unitednek néhány kulcsfontosságú mérkőzéssel kell szembenéznie a Premier League-ben, és Shaw arra kéri a kiváló szurkolóinkat, hogy támogassák a csapatot a legjobb négy közé jutásban.

 

"Hihetetlenek voltak, sokat segítettek nekünk, és ami fontos, hogy kitartanak mellettünk" - mondta.

 

"Még sok meccsünk van hátra a Premier League-ben, és fontos, hogy a legjobb négy közé jussunk ebben a szezonban, de számomra egész szezonban elképesztőek voltak."

 

"Remélhetőleg jön az utolsó lökés, és tudom, hogy mögöttünk állnak az utolsó meccsekig."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!