A menedzser várja McTominay visszatérését

Scott McTominay kihagyja a Manchester United Tottenham elleni Premier League-mérkőzését.


Erik ten Hag menedzser azonban számít arra, hogy a skót válogatott játékos hamarosan visszatérhet, és Victor Lindelofot használta példaként arra, hogy a játékosok megragadják a lehetőséget, amikor adódik számukra.

 

A svéd középhátvéd volt a Brighton & Hove Albion elleni FA-kupa elődöntő szétlövésének hőse és reméli, hogy megtarthatja a helyét a Tottenham Hotspur stadionjában, annak ellenére, hogy Harry Maguire eltiltás után ismét rendelkezésre állhat.

 

Eközben Alejandro Garnacho bokasérülése után újra edzésbe állt és optimista afelől is, hogy Raphael Varane időben visszatér a Manchester City elleni, június 3-i FA-kupa-döntőre.

 

"Alejandro még nem áll készen a mérkőzésre" - mondta a menedzser az MUTV-nek, mielőtt Londonba utaztak volna. "Scottra, attól tartok, még egy kicsit várnunk kell. De biztos vagyok benne, hogy mindannyian motiváltak, hogy minél hamarabb visszatérjenek, hiszen sok 'döntőt', hatalmas meccset játszunk, és már tudjuk, ez milyen érzés."

 

McTominay kiváló formában volt a klubban és a hazája válogatottjában is, mielőtt megsérült. A saját nevelésű tehetség egymás után duplázott Skócia Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésein Ciprus és Spanyolország ellen, valamint megszerezte első Premier League-gólját a szezonban, összességében pedig a harmadikat, amikor az Everton elleni 2-0-s győzelem alkalmával megnyitotta a gólok sorát. Ez volt azonban az utolsó fellépése, mielőtt pihenni készerült.

 

 

A Vörös Ördögök megpróbálják megszerezni az első négy hely valamelyikét a tabellán, hogy a következő szezonra biztosítsák helyüket a Bajnokok Ligájában. A Spurs elleni összecsapás kulcsfontosságú ebből a szempontból, vasárnap pedig az ötödik helyen álló Aston Villa következik az Old Traffordon, amely egy kiváló hajrát futó együttes.

 

Ten Hag csapata jelenleg a negyedik helyen áll, de egy meccsel kevesebbet játszva a Newcastle Unitednél, amely jobb gólkülönbségével jelenleg előttünk tanyázik.

 

Az biztos, hogy Lindelof formája nagy lökést adott a Vörös Ördögöknek, és emellett a holland menedzser sem mehet el szó nélkül. Mivel a többiek még a 2022/23-as idény vége előtt szeretnének érvényesülni, érdekes lesz látni, hogy a hátralévő Premier League-meccseken nyújtott teljesítményükkel kik tudnak versenybe szállni a kezdőbe kerülésért a mindent eldöntő, manchesteri kupadöntőben.

 

"Nem mindig könnyű, ha egy olyan klubnál vagy, mint a Man United, és nagy csapatot kell építened" - magyarázta Erik a klubmédiának. "Vannak olyan játékosok is, akik minden meccsen képesek játszani, mint például Victor. De nem játszik minden meccsen, mert nincs stabil helye, ekkor várnod kell a pillanatra, és amikor eljön, akkor bizonyítanod kell."

 

"Most, több egymás követő meccsen valóban hozzájárult a csapat eredményeihez és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a csapatnak nagy szüksége van rá. Tehát ez egy igény a Man United játékosai felé is. Néha nem könnyű tartani a magas színvonalat, ha csalódott vagy frusztrált vagy a szezon során, de Victor nagyon jól csinálta. Ahogy mások is nagyon jól kezelték ezt."

 

"Vannak erre példák. Látod, amikor szükség van rád, akkor hozod az elvárt teljesítményt és segítesz a csapatnak, hogy elérje a céljait."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!