Elérhető rekord a United számára

A feladat egyértelmű a Manchester United számára: a hátralévő négy Premier League-meccsből hármat meg kell nyerni, és a következő szezonban garantált a Bajnokok Ligájában való részvétel.


Az a tény, hogy ezeknek a mérkőzéseknek a többségét az Old Traffordon játszuk, tovább növeli az optimizmust, tekintve, hogy a Vörös Ördögök milyen kiválóan szerepelnek otthon ebben a szezonban.

 

A Brighton elleni, augusztusi nyitóforduló óta a bajnokságban az összes hazai mérkőzésünkön veretlenek maradtunk, és 15-ből 12-t meg is nyertünk.

 

A másik hazai vereséget az Európa-ligában, a Real Sociedad ellen szenvedtük el szeptemberben, mivel Erik ten Hag az első négy hazai mérkőzéséből kettőt is elveszített.

 

Bár még egy Bournemouth-i kirándulás is szerepel a programban, a bajnokságban még hazai pályán elérhető maximális kilenc pont megszerzése a cél, kezdésnek a szombati, Wolves elleni találkozón szerezhető hárommal.

 

Ha teljesítjük a feladatot, akkor a következő idényben ismét Európa első számú kupasorozatában szerepelhetünk. De van még egy ösztönző tényező.

 

A vezető labdarúgó-statisztikai fórum, az Opta elárulta, van esély arra, hogy még ebben a hónapban beírjuk magunkat a rekordok könyvébe.

 

 

Az Old Traffordon mutatott kiváló formánk 24 hazai győzelmet eredményezett minden sorozatban a 2022/23-as idényben, ami azt jelenti, hogy Ten Hag Vörös Ördögeinek lehetőségük van arra, hogy minden idők legjobb eredményét érjék el ezen a téren.

 

Ezt a rekordot 2002/03-ban állítottuk fel 27 győzelemmel, amikor az utolsó öt mérkőzésünk mindegyikén győzelmet arattunk az Old Traffordon. Ruud van Nistelrooy ezeken a meccseken figyelemre méltó, 10 gólt szerzett, köztük a Fulham és a Charlton Athletic elleni mesterhármast.

 

A mostani 24 hazai győzelmet pedig csak két szezonban sikerült felülmúlnunk.

 

A 2010/11-es szezonban a Vörös Ördögök 26 győzelmet arattak az Old Traffordon, ebből 17-et a szezon végén. Az egész szezonban veretlenek maradtunk az Álmok Színházában.

 

Amikor Sir Alex Ferguson csapata 2007/08-ban megnyerte a Premier League-et és a Bajnokok Ligáját, akkor 25 hazai diadal született.

 

Így a Wolves szombati látogatása lehetővé teheti számunkra, hogy elérjük ezt a számot, mielőtt a rekordot jelentő, 27-et célba vennénk. Néhány nappal később a Chelsea-t (május 25.), majd londoni szomszédjukat, a Fulhamet (május 28.) fogadjuk.

 

Minden adott tehát, és Ten Hag csapata számára igazi motivációt jelenthet, hogy továbbra is izgalomban tartsa az Old Trafford híveit, akik minden bizonnyal maximálisan támogatják a csapatot ezeken a fontos mérkőzéseken.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!