Miért Fernandes a tökéletes csapattárs Rashford számára

Az év elején Marcus Rashford azt mondta, hogy számára Bruno Fernandes a "tökéletes csapattárs".


A Real Betis elleni első Európa-liga-találkozót megelőző sajtótájékoztatón Rashford bevallotta, hogy szeret együtt a pályán lenni a portugál középpályással, arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy milyen érzés Fernandes mellett játszani.

 

Bár kiváló kapcsolatuk azóta egyértelmű, hogy Bruno 2020. januárjában megérkezett a Sportingtól, az Opta statisztikája rávilágít a kettejük között kialakult kémiára, és arra, hogy Bruno milyen hatással volt Marcus eddigi emlékezetes szezonjára.

 

Ebből az derül ki, hogy Fernandes 34 lehetőséget készített elő Rashfordnak, ami a legtöbb a Premier League idei szezonjában.

 

Mi több, 2006-2007 óta, amióta ez az információ az Opta rendelkezésére áll, ezt a számot csak két alkalommal sikerült felülmúlni - mindkettő United-kötődésű.

 

Az egy játékos által egy szezonban csapattárs számára kialakított lehetőségek rekordját jelenleg Fernandes Unitedben játszó középpályása, Christian Eriksen tartja, aki a Tottenham 2017/18-as idényében 40 gólszerzési lehetőséget készített elő Harry Kane számára.

 

A korábbi legjobb eredményt a 2015/16-os szezonban állították fel, amikor a Unitedben is megfordult Odion Ighalo nem szűkölködött a Watfordban a Troy Deeney által kidolgozott lehetőségekből, aki 39-et készített elő neki abban az élvonalbeli szezonban.

 

Rashford legutóbbi United-találatát az áprilisi, Tottenham elleni idegenbeli döntetlen alkalmával szerezte, és egy Fernandes által eléje tálalt labda segítette.

 

 

Bár ez volt a legutóbbi példa arra, hogy ez a különleges kapcsolat jól működik, a kémia valószínűleg fontos lesz a szezon utolsó négy Premier League-meccsén, és a június 3-i FA-kupa-döntőben is.

 

A United szombaton az Old Traffordon fogadja a Wolvest, a csapat pedig a West Ham elleni londoni vereséget követően szeretne visszatérni a győztes útra, hogy a legjobb négy közé kerüljön a bajnokságban.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!