Chelsea N - Manchester United N 1-0

A Chelsea női csapata nyerte a Vitality FA-kupa döntőjét a Manchester United lányai ellen 1-0 arányban, így a Kékek emelhették magasba a trófeát.


Alessia Russo és Leah Galton korai lehetőségei ellenére - utóbbit a mérkőzés 20. másodperce után szerzett "gólját" les miatt nem adták meg - a Vörös Ördögök nem tudtak betalálni a Chelsea kapujába.

 

A második félidő felénél sikerült a Chelsea-nek megszereznie a mérkőzés egyetlen találatát Sam Kerr révén, akkor a büntetőterületen belülről talált be.

 

Másodpercekkel a hosszabbítás vége előtt a United minden játékosa, beleértve a kapus Mary Earpsot is, felment a pályára, hogy egyenlíteni tudjon, de ez hiábavalónak bizonyult, így a címvédő sorozatban harmadszor nyerte meg a női FA-kupát.

 

Marc Skinner mindössze egy változtatást eszközölt a Tottenham Hotspurt a hétvégi női Super League-ben legyőző csapathoz képest: a csapatkapitány Katie Zelem az eltiltását követően visszatért a csapatba.

 

Alig néhány másodperccel a mérkőzés kezdése után a United szurkolói azt hitték, hogy csapatuk megszerezte a vezetést, amikor Galton a hálóba helyezte a labdát, de a vonalbíró gyorsan leshelyzetnek ítélte a találatot. A döntést a VAR ellenőrizte, érdekesség, hogy a rendszert most először használták a kiírásban.

 

Öt perccel később Kerr talált helyet a szélen, de a Vörös Ördögök védője, Maya Le Tissier ott volt, hogy meghiúsítsa a Chelsea akcióját.

 

A United továbbra is nyomott, majd egy gondosan felépített akció után a labda Alessia Russo elé került, csakhogy a Kékek kapusa, Ann Katrin Berger időben oda ért. 

 

Hátul Skinner csapata jól tartotta sakkban a Chelsea-t és amikor Galton a United térfelén szerzett labdát, a csapat gyorsan tudott kontrázni: Toone végigfutott a szélen, és megtalálta Parrist, de csavart lövése egyenesen elszállt Berger kapus mellett.

 

Hannah Blundell szabálytalansága után a Chelsea szabadrúgáshoz jutott közvetlenül a kapu előtt, de az ebből adódó helyzetből Magdalena Eriksson fejese célt tévesztett.

 

Alig telt el fél óra és ismét úgy tűnt, hogy a United megszerezheti a vezetést. A labda Millie Turner lábát találta meg, de Berger lenyűgöző védést mutatott be.

 

Az első félidőben egyértelműen a Vörös Ördögök domináltak és Galton majdnem góllal is fejezte be, amikor Russo keresztlabdája megtalálta őt. A United szélsője azonban nem tudta igazán leszorítani a lövést és a labda magasan a keresztléc fölé szállt.

 

Még az első félidőben, néhány perccel a vége előtt Kerr keresztlabdája megtalálta a United korábbi csatárát, Lauren Jamest, de a fejesét Earps nem tudta levenni, aki azán gyors lábbal átgázolt a kapu fölött és egy lenyűgöző egykezes hárítással megmentette a csapatot a kapott góltól.

 

Emma Hayes csapata magabiztosabban jött ki a második félidőre és nem is kellett sokáig várni a Kékek következő lehetőségére.

 

A Chelsea betört a bal oldalon, majd Kerr rövid keresztlabdája egyenesen a csereként beállt Pernille Harderhez került, de nem tudott megfelelően élni a helyzettel, így Earps kényelmesen hárított.

 

A 68. percben Kerr góljával az FA-kupa címvédője megszerezte a vezetést.

 

Harder, aki rögtön a beállásakor gólpaszt jegyezhetett, Earps és a védelem között egy alacsony keresztlabdát adott be, ami Kerr előtt könnyű lehetőséget hagyott, hogy a közelről a hálóba csúsztassa a labdát.

 

Skinner csapata a gól után próbált fordítani, többet között Russo-nak is volt egyenlítési lehetősége.

 

A 77 390 szurkoló előtt, ami világrekordot jelentett női hazai mérkőzésen a United a záró szakaszban írtó közelségbe került az egyenlítéshez.

 

Berger belenyúlt Lucia Garcia jobbról érkező keresztlabdájába, de bár a labda Galtonhoz került, lövését blokkolni tudták és percekkel később el is hangzott a meccs végét jelző sípszó.

 

Összefoglaló: 

 

United: Earps, Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell (Garcia, 78), Zelem, Ladd (Thomas, 90), Toone (Mannion, 78), Parris (Williams, 61), Galton, Russo.

Nem használt cserék: Baggaley, Boe Risa, Riviere, Naalsund, Cascarino.

Gólok: Kerr 68

Lapok: -


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!