Fernandes: Sok játékos megérdemelné

A 2022/23 “Sir Matt Busby Év Játékosa" díjra való szavazás már megkezdődött, és mi egy olyan emberrel beszélgettünk, aki mindent tud a rangos egyéni díj elnyeréséről.


Bruno Fernandes először akkor nyerte el a trófeát, amikor a Sportingtól megérkezett. Mindössze 22 mérkőzést játszva a Vörös Ördögöknél, óriási hatással volt a 2019/20-as szezonunkra.

 

Az első teljes szezonja még jobban sikerült. Bruno Ole Gunnar Solskjaer alatt inspiráló volt, és hihetetlen 28 gólt és 17 asszisztot szerzett, így a 2020/21-es szezon végén utcahosszal nyerte a szurkolói szavazást.

 

Egy újabb hatékony szezon után Fernandesnek esélyesnek kell lennie arra, hogy harmadszor is elnyerje a díjat, ami annak 1988-as bevezetése óta csak két Vörös Ördögnek adatott meg - Cristiano Ronaldonak és David De Geának, akik mindketten négyszer nyertek.

 

 

Bruno mellett - aki továbbra is a United kreatív motorjának üzemanyaga - Marcus Rashford vállalta a gólszerző feladatokat, aki karrierje legjobb eredményét elérve 29 gólt szerzett.


A nyáron érkezett Casemiro és Lisandro Martinez is nélkülözhetetlennek bizonyult a maratoni szezonban, amely még mindig a legjobb négy közé kerüléssel és két trófeával zárulhat.


A pozitív év után biztosan lesznek más jelöltek is, és bár egyelőre arra koncentrál, hogy sikeresen zárjuk a szezont, Fernandes úgy véli, hogy a szurkolói szavazás megnyeréséért kemény lesz a verseny.

 

"Tudod, ez egy különleges trófea" - mondta Bruno nemrég Carringtonban. "Kettő van otthon, amire nagyon büszke vagyok, és ez egy olyan trófea, ami más és nagyon szép."

 

"Nagy a verseny, mert a Manchester Unitedért játszunk. Szóval, tudod, sok játékos akarja ezt, és sokat dolgoztak ebben a szezonban azért, hogy kiérdemeljék ezt a trófeát."

 

"De most jobban érdekel, hogy bejussunk a legjobb négy közé, és a nagy trófea, ami a szezon végén várhat ránk, vagyis az FA-kupa."

 

"Bárki is viszi el [a Sir Matt Busby-trófeát], megérdemli, mert szerintem sok olyan játékosunk volt, aki remek szezont futott, így szerintem a szurkolók arra fognak szavazni, aki szerintük a legjobban teljesített."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!