Ten Hag: Az első 25 perc remek volt

Erik Ten Hag arra kéri a szurkolókat, hogy egy kupadöntő hangulatú meccset varázsoljanak csütörtökön, miután a csapat a Bajnokok Ligája indulás küszöbére érkezett a Bournemouth 1-0-ás legyőzésével.


A menedzser természetesen arra utalt, hogy a következő Premier League mérkőzésen - csütörtök este az Old Traffordon a Chelsea ellen - már egyetlen pont is elég ahhoz, hogy bebiztosítsa helyét Európa legrangosabb nemzetközi kupasorozatában a következő szezonra a Manchester United.

 

A United sorsa a saját kezében van, az egyetlen csapat, amely borsot törhet még a Vörös Ördögök orra alá a Liverpool, azonban az ősi rivális ma 2 pontot elvesztegetett otthon az Aston Villa elleni 1-1-es döntetlen alkalmával.

 

Lássuk, hogyan értékelte Ten Hag az eseményeket a mérkőzés utáni interjújában.

 

Már majdnem elvégeztük a feladatot

"Mérkőzésről-mérkőzésére, lépésenként haladtunk, és ma igazán boldogok lehettünk. Egy nagyszerű teljesítmény volt ez, egy nagyszerű csapatmunka. Az első 25 perc különösen remek volt. Építkeztek, irányítás alatt tartották a meccset, nyomtak, sok szempontból remekül játszottak. Remélem, tudjuk tartani ezt a szintet, ez az, amiért dolgozunk."

 

Casemiro gólja, Eriksen gólpassza

"Nagyszerű volt, úgy gondolom az egész középpályánk fantasztikusan játszott ma. Nagyon sokat gyakoroltunk ezeket a mozgásokat és ma meg is lett az eredménye. Nagyszerű beindulás volt Casemirotól, fantasztikus passz Eriksentől, és a befejezés... zseniális volt természetesen!

 

Elmaradt gólok

"Úgy gondolom, ez ennek a szezonnak a szimbóluma. Valamiért nem mennek jól a befejezések. Mindazonáltal több, mint 100 gólt rúgtunk a szezonban, ami rengeteg, de rengeteg meccsünk is volt. Amiben fejlődnünk kellene, az a helyzetkihasználás, sokkal könnyebb lenne akkor az életünk, ha nem kellene a mérkőzések utolsó pillanatáig küzdenünk"

 

A 40. győzelem a szezonban

"Egy győzelem mindig öröm, de még 3 meccsünk hátra van a szezonból. A következőre kell fókuszálnunk, hogy bebiztosítsuk a Bajnokok Ligája indulást."

 

De Gea Aranykesztyűje

"Ne feledkezzünk meg róla, hogy ez csapatjáték, és 11-en védekezünk. De persze az utolsó vonalban áll egy remek kapus, aki nagyon sok bravúrt mutatott be a szezonban, és ma ismét remek munkát végzett."

 

A Bournemouth méltatása

"Amikor már biztos a bentmaradásod 2 fordulóval a bajnokság vége előtt, az azt jelenti, jó munkát végeztél, mert a Premier League nagyon kemény. Minden csapat nagyon erős. Szóval ha 2 meccsel a vége előtt már biztosítottad magad, az egy jó eredmény. Elismerésem a menedzsernek, az edzői stábjuknak és a játékosaiknak is." 

 

A Chelsea elleni esély

"Olyan lesz ez csütörtökön, mint egy kupadöntő. Remélem a szurkolók készen állnak, mert mi el akarjuk dönteni a Bajnokok Ligája indulás sorsát. Egy újabb kiváló teljesítményre lesz szükségünk, mert nem ígérkezik könnyű mérkőzésnek. Készen kell állnunk, a maximumon kell pörögnünk teljes energiabedobással. Koncentrálnunk kell, és akkor menni fog. Tudjuk, hogy erősek vagyunk, különösen hazai pályán, az Old Traffordon."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!